Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2016

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2016

 

Geen Niki Terpstra en geen Peter Sagan tijdens de enige klassieker op Nederlandse bodem. Wel staan er genoeg andere toppers aan het vertrek in Maastricht. Michael Kwiatkowski gaat bijvoorbeeld zijn titel proberen te verdedigen in het heuvelachtige landschap van Limburg. Wielrennen.blog.nl blikt vooruit! 

Door: Sjors Beukeboom

Parcours:

Van Maastricht naar Valkenburg, met vele omwegen, heuvels en een hoop draaien en keren. Dat is de Amstel Gold Race is één zin. Om 10.15 uur vertrekt het peloton vanuit de Limburgse hoofdstad en iets voor het middaguur passeert de groep voor de eerste keer de finishlijn in Valkenburg.

1526934_1412884502291408_555382008_n

De renners hebben dan onder andere de Snijdersberg, Adsteegberg en de Ubachsberg al verreden. Rond 14.30 uur komen de renners voor de tweede keer langs de finishboog. In deze tweede lus komen de coureurs serieuzere heuvels tegen. Zo ligt na 115 kilometer de top van de Drielandenberg en liggen onder andere de Geulhemmerberg, Loorberg, Schweiberg, Camerig, Vijlenerberg, Gulpenerberg en Sibbegrubbe op het parcours. Vervolgens komen de zware Kruisberg, Eyserbosweg en Keutenberg aan bod.

Rond 16.00 uur komen de renners voor de derde en tevens laatste keer door in Valkenburg. In deze laatste lus staan de Geulhemmerberg en de Bemelerberg in het routeboek beschreven. Traditioneel is de laatste klim de Cauberg, die overigens zondag vier maal beklommen moet worden. Deze klim is bijna twee kilometer in lengte en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Het maximum stijgingspercentage is 12%.

De eindstreep ligt tot slot 1,8 kilometer na de top van deze zware klim. De finish is gepland om 16.36 uur.

 

 

 

Lees ook: Voorbeschouwing op de proloog van de Giro in Apeldoorn

Deelnemers:

Klik hier voor de deelnemerslijst

Favorieten:

Titelverdediger Michal Kwiatkowski is ook dit jaar weer één van de favorieten voor de zege bovenop de Cauberg. Vorig jaar eindigde hij voor Alejandro Valverde en Michael Matthews. Valverde lijkt vooralsnog niet deel te nemen aan de Amstel Gold van 2016. Michael Matthews doet dat wel. De Australiër van Orica-GreenEdge is daarom ook weer een naam om rekening mee te houden zondag. Orica komt overigens ook aan de start met de altijd sterke Simon Gerrans. Het is afwachten voor welke kopman de ploeg kiest. De ploeg van Kwiatkowski heeft overigens met Sergio Henao en Wout Poels ook twee renners die voor de winst kunnen gaan.

Een andere Nederlander, die eveneens geboren is in dit heuvelachtige landschap, is Tom Dumoulin. Hij is erop gebrand de Amstel Gold Race goed te rijden en geldt daarom zeker als één van de kanshebbers. Ook start Bauke Mollema namens Trek.

BMC moet het dit jaar zonder de geblesseerde Greg van Avermaet doen. Wel hebben zij Philippe Gilbert in de gelederen. Gilbert lijkt soms wel maar één doel in het wielerseizoen te hebben. Dat is de AGR. Nu Gilbert het kopmanschap niet hoeft te delen met Van Avermaet maakt hij misschien wel extra kans op de overwinning. Er is één groot probleem waar de Belg mee te kampen heeft. Bij een vechtpartij vorige week brak hij zijn middelvinger. Een andere Belg die outsider is voor de overwinning is Jan Bakelants.

Berggeit Joaquim Rodriquez heeft de Amstel Gold Race ook weer met rood omcirkeld in zijn agenda. Ettix-Quickstep gaat proberen met Julian Alaphilippe te stunten.RS2875_11395_RENNKOMPRESSOR_JUBILAEUM_pers

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Tony Gallopin, Diego Ulissi, Rui Costa, Daniel Moreno, Samuel Sanchez, Tim Wellens en Alexis Vuillermoz

Raad de top 3 en maak kans op een SKS RENNKOMPRESSOR

In samenwerking met SKS Germany geven wij de maandag na de Amstel Gold Race één exclusieve jubileumeditie van de SKS Rennkompressor weg. Dit naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan van deze vloerpomp van SKS. Winnen is simpel.

Voorspel de nummers 1, 2 en 3 van de Amstel Gold Race 2016 en win een SKS Rennkompressor jubileumeditie!

Reageren kan op onze Facebookpagina. Voor de uitslag kijken we eerst naar het juiste antwoord op de winnaar, vervolgens naar de tweede plek en tot slot naar de derde plek.

Kanshebbers:

***** Michal Kwiatkowski

*** Joaquim Rodriquez, Michael Matthews

** Tony Gallopin, Tom Dumoulin, Daniel Moreno

* Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe, Simon Gerrans, Samuel Sanchez

 

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2016

  1. Kris De Moor

    Rui Costa
    Kwiatkowski M.
    Gasparotto E.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>