Giro 2016: Voorbeschouwing etappe 3: Nijmegen – Arnhem

Giro 2016: Voorbeschouwing Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem

Etappe 3, 8 mei

Alle informatie over de Giro in Nederland!


Na een fantastische ervaring met de Tour de France in Utrecht heeft Nederland dit maal de start Giro d’Italia in de wacht gesleept. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem staan 6, 7 en 8 mei volledig in het teken van de Grande Partenza.

Door: Sjors Beukeboom

Twee dagen na de proloog voert de derde etappe de renners van Nijmegen naar Arnhem. Gisteren reed het peloton de andere kant op, maar vandaag rijden de renners een andere route. Na 189 kilometer is het, waarschijnlijk net zo als gisteren, een sprinter die als eerste over de finishlijn dendert.

Parcours:

Het profiel van de 189 kilometer lange etappe is vlakker dan gisteren. Toch worden er ook vandaag eenmaal punten voor de bergtrui vergeven. Ditmaal gaan we de leden van de kopgroep na 136 kilometer heuvel op zien strijden op de Posbank. De Posbank is tevens de eerste ‘piek’ in het parcours vandaag. Deze klim is ruim twee kilometer in lengte met een gemiddeld stijgingspercentage van 3%.
De derde etappe start dus in Nijmegen, op de Grote Markt op precies te zijn. De eerste 130 kilometer zijn zo vlak als een biljarttafel en vooral in het eerste uur is er een spervuur van demarrages te verwachten. Dit om in de kopgroep van de dag te geraken. In deze 130 kilometer worden respectievelijk de plaatsen Bemmel, Huissen, Westerpoort, Giesbeek, Hummelo, Ruurlo, Borculo, Lochem, Zutphen, Dieren en Rheden aangedaan.
De derde etappe lijkt in meerdere aspecten op de tweede in de Giro 2016. Wederom rijden de renners twee plaatselijke rondes in en rond Arnhem. Van de top van de Posbank, voor klimmers niet meer dan een rimpel in in het biljartlaken, gezien komen de renners drie maal door Alteveer en twee keer onder de finishboog door. De plaatselijke ronde heeft een lengte van 13,8 kilometer. Sprinters kunnen zich dan alvast oriënteren op de finishstraat, de Velperbuitensingel, waar zij waarschijnlijk later die etappe gaan strijden om de dagzege.

Doorkomsttijden en tijdschema

Klik hier voor de doorkomsttijden en het tijdschema

Favorieten:

Net zoals gisteren zijn de sprinters vandaag de topfavorieten voor de overwinning. Het favorietenlijstje lijkt dan ook op die van de tweede etappe. Twee Duitsers lijken de dienst uit te gaan maken. Etix-Quickstep gaat proberen met Marcel Kittel voor de dagzege te gaan en Lotto heeft met André Greipel een topfavoriet in huis.
De Italiaanse tegenstand kunnen de beide Duitsers verwachten van Sacha Modolo, Elia Viviani, Davide Formolo, Giacomo Nizzolo en Matteo Pelucchi. Franse inbreng kunt van FDJ.fr-renner Arnaud Démare.
Allicht kan Giant-Alpecin een goede klassering behalen met Luka Mezgec. Tot slot is José Joaquim Rojas, de sprinter van Movistar, kanshebber op de overwinning. Allicht komen hier nog namen bij zodra de officiële deelnemerslijst bekend is.

Kanshebbers: 

***** Marcel Kittel
***André Greipel, Elia Viviani
** Giacomo Nizzolo, Arnaud Démare, Sacha Modolo
* José Joaquim Rojas, Davide Formolo, Matteo Pelucchi, Luka Mezgec

 

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>