Michael Boogerd fietst mee met Zuiderzee Klassieker

Michael Boogerd fietst mee met Zuiderzee Klassieker
Oud-profrenner zet zich in voor de strijd tegen darmkanker

Amersfoort, 23 juni 2016 – Oud-profrenner Michael Boogerd zet zich in voor de Zuiderzee Klassieker, het jaarlijkse fietsevenement van de Maag Lever Darm Stichting. De tocht leidt 24 september duizenden fietsers rondom het Markermeer en de Oostvaardersplassen, gesteund door donateurs en sponsors. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker.header12

Boogerd: ‘Ik fiets mee met de Zuiderzee Klassieker, omdat ik alle deelnemers wil steunen en geld wil ophalen voor onderzoek naar darmkanker. Uit eigen ervaring weet ik hoe vreselijk deze ziekte is, mijn beide ouders hebben het gehad.’ Naast het meefietsen op de dag zelf zal Michael Boogerd zorgen voor de nodige support. In de voorbereiding deelt hij online tips zodat deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de tocht.

Boogerd trapt darmkanker de wereld uit

De opbrengst van de Zuiderzee Klassieker zet de Maag Lever Darm Stichting in voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen ruim 15.000 mensen de diagnose. Het onderzoek richt zich op vroege opsporing en betere behandeling van de ziekte, in opvolging van de slogan ‘samen trappen we darmkanker de wereld uit’.

De Maag Lever Darm Stichting verwelkomt Michael Boogerd als deelnemer in het peloton van de Zuiderzee Klassieker.

In 2016 wordt de zesde editie van de Zuiderzee Klassieker georganiseerd. Deelnemers fietsen een tocht van 60, 120, 150 of 180 kilometer. Het parcours, dat wordt verrijkt met muzikale optredens en andere evenementen, passeert de Oostvaardersplassen en het Markermeer en eindigt in het bruisende centrum van Almere.
De Zuiderzee Klassieker wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners Yakult, Lotto, 100% NL, Metamucil en DC Klinieken.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via zuiderzeeklassieker.nl.

Lees ook:In welke provincie wonen de beste fietsers?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Gran Fondo Dead Sea: Koersen in een land met een imagoprobleem
Lees ook:Nooit meer lang zoeken, altijd de beste prijs!
Lees ook:Powerbanks, de oplossing voor onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>