Tour de France 2016: Favorieten groene trui en sprintetappes

Tour de France 2016: Favorieten groene trui en sprintetappes


Zaterdag 2 juli begint de Tour de France. De grootste wielerronde van het jaar kent ook dit seizoen weer een buitengewoon sterk deelnemersveld. Wielrennen.blog.nl zet de favorieten voor de groene trui en de vlakke etappes op een rijtje.

Favorieten

Publiekslieveling Peter Sagan is de grootste kanshebber op het groene tricot in de Tour de France 2016. De wereldkampioen, die zijn broertje Juraj Sagan de Slowaakse titel gunde, reed vorig jaar een ongekende Tour. Met vijf tweede plaatsen, maar geen enkele overwinning pakte Sagan met overmacht het groen. De renner van Tinkoff-Saxo heeft ‘nog maar’ vier etappes in de Tour gewonnen. Hij heeft evenveel groene truien in de kast hangen. Eerder dit seizoen won Sagan de Ronde van Vlaanderen. Na een rustperiode heeft hij zichzelf klaargestoomd voor een nieuwe Tour waarin hij, zolang hij overeind blijft, zo goed als zeker is voor het groen.

André Greipel eindigde vorig jaar op een straatlengte achterstand als tweede in de strijd om het puntenklassement. Ook dit jaar is de Duitser de gedoodverfde nummer twee. Ondanks dat Greipel waarschijnlijk niet het groen mee naar huis gaat nemen, kunt u hem wel noteren voor één of meer etappezeges.

Greipel legde namelijk Marcel Kittel in het Duits kampioenschap er betrekkelijk eenvoudig op. Kittel, die ook al startte in de Giro d’Italia dit seizoen, is echter wel een andere kanshebber op dagzeges en de groene trui.

Andere kanshebbers op het groen zijn: Mark Cavendish, Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Dylan Groenewegen, Greg van Avermaet, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, John Degenkolb en Jasper Stuyven.

Kanshebbers:

***** Peter Sagan

*** André Greipel, Marcel Kittel

** John Degenkolb, Nacer Bouhanni, Edvald Boasson Hagen

* Michael Matthews, Alexander Kristoff, Mark Cavendish, Greg van Avermaet

Door: Sjors Beukeboom

Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>