Tour de France 2016: Favorieten gele trui en bergetappes

Tour de France 2016: Favorieten gele trui en bergetappes

Zaterdag 2 juli begint de Tour de France. De grootste wielerronde van het jaar kent ook dit seizoen weer een buitengewoon sterk deelnemersveld. Wielrennen.blog.nl zet de  favorieten voor de gele trui en de bergetappes op een rijtje.

Favorieten:

Door Iivq – Tijmen Stam – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=778369

De topfavoriet voor de overwinning is Chris Froome. De Brit won de gele trui tweemaal eerder en dit jaar start hij opnieuw als kopman van Team Sky. Froome kan rekenen op de steun van acht bijzonder sterke knechten. Tijdens de bergetappes is er dus voornamelijk het blauw-zwart van de Engelse ploeg te zien. Aan de knechten van Froome gaat het niet liggen dit jaar, aan de vorm waarschijnlijk ook niet. De 31-jarige klassementsrenner won dit jaar al de Criterium du Dauphiné en de Herald Sun Tour.

Chris Froome heeft twee belagers als het gaat om het gele tricot. De eerste man is Alberto Contador. De renner van Tinkhoff-Saxo kent op zich een degelijk seizoen, maar wist Froome niet van de eindoverwinning in de Dauphiné te houden. In Parijs-Nice, De Ronde van de Algarve, De Ronde van Catalonië en in De Ronde van het Baskenland stond de Spanjaard op het podium. In de laatstgenoemde rittenkoers stapte Contador zelfs op de hoogste trede. De Spanjaard heeft in ieder geval veel meer kilometer en wedstrijddagen in de benen dan Froome. Misschien leidt dat tot een verrassend resultaat.

De laatste echte favoriet voor de eindzege in de Tour de France 2016 is Nairo Quintana. De Colombiaan heeft ongeveer evenveel gekoerst dit jaar als Alberto Contador en heeft daarnaast zijn tijdrit enorm verbeterd. Catalonië, Route du Sud en Romandië wist Quintana dit jaar al te winnen. Een Tourzege zou natuurlijk prima in dat rijtje passen. Of de topklimmer Alejandro Valverde zijn ploegmaat Nairo Quintana wil helpen is maar zeer de vraag.

Overige kanshebbers op de eindzege in de Tour de France zijn: Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Warren Barquil, Wilco Kelderman, Joaquim Rodriquez, Bauke Mollema, Fabio Aru, Ilnur Zakarin Richie Porte, Tejay van Garderen en Daniel Martin.

Kanshebbers:

***** Chris Froome

*** Alberto Contador, Nairo Quintana

** Richie Porte, Tejay van Garderen, Fabio Aru

* Romain Bardet, Thibaut Pinot, Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman

 

Door: Sjors Beukeboom

Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>