Tour de France 2016: Favorieten ploegenklassement

Tour de France 2016: Favorieten ploegenklassement

Zaterdag 2 juli begint de Tour de France. De grootste wielerronde van het jaar kent ook dit seizoen weer een buitengewoon sterk deelnemersveld. Wielrennen.blog.nl zet de favorieten voor het ploegenklassement op een rijtje.

Favorieten:

Team Sky is de torenhoge favoriet voor het ploegenklassement. Neem deze Britse ploeg zeker in de Tourpoule op, zo luidt de Tourtip van de week. Met Chris Froome als absolute kopman heeft de formatie een ijzersterk team naar Frankrijk laten vertrekken. Alles draait om de gele trui en de bergetappes bij Team Sky. 

Tinkoff-Saxo heeft ook een degelijk team rondom Alberto Contador gebouwd. Weliswaar is mede-kopman Peter Sagan ook één van de speerpunten, maar met mannen als Roman Kreuziger, Rafal Majka en Robert Kiserlovski kan de gele formatie het ver schoppen in de strijd om de speciale rugnummers.

Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Jakob Fuglsang en Tanel Kangert zijn de klimmers van Astana. Daarmee heeft de Kazachstaanse ploeg een buitengewoon sterke formatie en doet het zeker mee voor het ploegenklassement.

Andere favorieten op het ploegenklassement zijn: BMC, Etixx-Quickstep, Movistar, Katusha, Trek-Sagafredo

Kanshebbers:

***** Team Sky

*** Tinkoff-Saxo, Astana

** Etixx-Quickstep, BMC, Movistar

* Katusha, Trek-Sagafredo, Cannondale, Lampre-Merida

 

Artikel: Sjors Beukeboom

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>