Tour de France 2016: Tourpoule tips

Tourpoule tips

Met de start van de Tour de France binnen handbereik neemt ook de druk op een goede selectie voor je Tourpoule op. Natuurlijk wil je jouw kennis van het wielrennen laten zien aan je vrienden en familie. Dat betekent dat je een combinatie moet maken van echte toppers en klasbakken-in-de-dop. Wielrennen.blog.nl helpt je daar graag bij. Wij verdelen voor jou de renners in drie categorieën: Toppers, potentiële toppers en potentiële verrassingen. In de laatste categorie vind je waarschijnlijk de meeste renners die anderen in jouw Tourspel niet hebben.

Door: Sjors Beukeboom

Toppers:

In de voorbeschouwingen op de gele trui & de bergetappes en de groene trui & de vlakke etappes die reeds verschenen op deze website komen enkele must-haves voor in je Tourpoule naar voren. Neem sowieso Chris Froome in je selectie op aangezien deze Brit de torenhoge favoriet is voor de eindoverwinning in de Tour de France. Daarnaast is het slim om nog één van deze drie klassementsrenners te kiezen: Contador, Quintana en Nibali. Let op: Nibali heeft de Giro al in de benen.

Wat betreft de groene trui en de vlakke etappes is Peter Sagan een must-have. De wereldkampioen kan net niet zo goed sprinten als Marcel Kittel en André Greipel, maar kan wel prima een bergje overleven. Met wat parcourskennis in het achterhoofd is Sagan een goede keuze voor de punten. Kittel en Greipel zullen op hun beurt de dienst uitmaken in de biljartvlakke etappes. Wielrennen.blog.nl denkt dat Greipel meer kans maakt op de dagzeges dan Kittel.

Potentiële toppers:

Wielrennen.blog.nl verwacht dat Fabio Aru een verrassend sterke Tour de France gaat rijden. Andere klimmers die hoge ogen kunnen gaan gooien zijn Romain Bardet, Thibaut Pinot, Richie Porte en Tejay van Garderen.

Voor de vlakke etappes tipt deze website: Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen en Mark Cavendish

Potentiële verrassingen:

Klimmers: Alexis Vuillermoz, Ion Izagirre, Julian Alaphilippe, Pierre Rolland, Warren Barquil, Ilnur Zakarin, Rui Costa, Adam Yates en Louis Meintjes

Puncheurs: Ramunas Navardauskas, Jesus Herrada, Tom-Jelte Slagter, Greg van Avermaet, Tony Gallopin, Simon Gerrans, Natnael Berhane 

Sprinters: Bryan Coquard, Ariel Richeze, Dylan Groenewegen

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>