Vooruitblik op de Olympische Spelen

Vooruitblik op de Olympische Spelen

De 103e editie van de Tour de France was een spectaculaire tour; Froome die voor de derde keer de gele trui wint en Nederlanders in topvorm. Zo hebben de Nederlanders pech gehad, maar is er hoop voor de spelen in Rio de Janeiro. Zo zag Mollema een paar dagen voor het eind zijn podiumplek verdwijnen door een val en zagen we Dumoulin vallen  waardoor hij noodgedwongen moest stoppen, maar gelukkig wist hij toch de koninginnenrit in de Pyreneeën te winnen en reed hij uitstekende tijdritten.

Favorieten

Dumoulin heeft daarmee een favorietenrol geclaimd voor de tijdrit in Rio. Iedereen hoopt dat hij snel herstelt van zijn spaakbeenbreuk om bij de spelen aanwezig te zijn. Er zijn nog enkele criteriums die gereden worden in Nederland waar Dumoulin zijn pols wilt testen. Hierbij doen ook Poels en Mollema aan mee.

Nederland mag met vier renners naar de Olympische Spelen. Eerder genoemde Mollema, Dumoulin en Poels zijn aanwezig. Maar ook Steven Kruijswijk die een uitstekende Giro heeft gereden hoort bij het Nederlandse team. Het wordt een stevige rit van 253 km met een aantal stevige colletjes aan het eind waarbij ze het bekende Jezusbeeld mooi onder hen kunnen zien liggen.

Dames

Er gaan ook vier Nederlandse dames naar de spelen, namelijk; Marianne Vos, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten. Marianne Vos zal haar titel moeten verdedigen tegen de wereldkampioen Elizabeth Armitstead die in 2010 als tweede eindigde. Toch geven de bookmakers aan dat Anna van der Breggen de meeste kans maakt op de wegwedstrijd (Unibet geeft 3,50 voor de winst van van der Breggen). Maar toch zijn de verschillen zeer klein. En doordat de verschillen zo klein zijn is live wedden op deze wegwedstrijd ook mogelijk. Dit alles maakt het kijken van de olympische spelen nog leuker en spannender.

De Nederlandse fietsers zullen elke dag van 6 t/m 10 augustus te zien zijn.

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>