Een rugzak voor tijdens het wielrennen: wel of niet doen?

Een rugzak voor tijdens het wielrennen: wel of niet doen?

De meningen zijn er over verdeeld. Is een rugzak wel praktisch? Ga je er niet ontzettend door zweten? Een rugtas voor tijdens het fietsen. Veel wielrenners hebben genoeg aan een bidon in combinatie met sportvoeding en een klein zadeltasje voor de essentiële benodigdheden, zoals wat gereedschap en een reserveband. Wanneer je echter lange tochten maakt, kan het een zeer goede overweging zijn om een rugzak aan te schaffen.

Ben Kerckx CC0

Ben Kerckx CC0

Wat doe je in je rugzak
Als je met een rugzak op gaat wielrennen, kun je veel meer spullen vervoeren. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld (reserve)kleding, schoenen of toiletspullen mee wilt nemen. Als je reist met een rugzak, kun je gemakkelijker ergens overnachten en in meerdere dagen ergens heen fietsen. Het geeft je de flexibiliteit om je onderweg op te frissen en gemakkelijk ergens te overnachten. Ook is het natuurlijk prima om er een (regenbestendig) fietsjack in te vervoeren, en wat extra versnaperingen voor onderweg in mee te nemen.

Waar moet je op letten?
Natuurlijk heeft iedereen zijn wensen als het aankomt op een rugzak. Het belangrijkste is in dat geval dat de tas goed zit en voor jou comfortabel voelt. Bij aankoop van een goede rugtas voor het fietsen, moet je nog een aantal factoren in acht nemen. Je moet bijvoorbeeld een tas hebben die stabiel zit en niet ‘zwabbert’. Een rugzak die beweegt op je rug, gaat op langere periodes behoorlijk irriteren. Daarnaast is het belangrijk dat je bij de aanschaf let op de ventilatie. Een goed ventilatiesysteem voorkomt dat je heel erg gaat zweten, of zelfs gaat oververhitten. Verkoeling kan erg belangrijk zijn, en een rugzak met goede ventilatie kan hier het verschil in maken.

Camelbak of echte rugzak?
Voor veel wielrenners biedt een Camelbak ook een goede uitkomst. hiermee zorg je ervoor dat je tot 4 liter water mee kunt nemen tijdens je tocht, zonder dat dit erg in de weg zit, of dat je hoeft te grijpen naar je bidon. Het rietje van een camelbak komt uit bij je mond dus je kunt erg gemakkelijk drinken.

Waar koop ik een goede fietsrugzak?
Fietsrugzakken kun je in veel verschillende webshops kopen. Prijzen lopen uiteen, afhankelijk van je model en wensen. Als je verschillende modellen wilt vergelijken, raden wij de website rugzakvergelijken.nl aan. Die hebben een hele goede vergelijking voor verschillende modellen fietsrugzakken. Je kunt hier vergelijken op specificaties, maar ook de goedkoopste prijs van een tas vinden in meerdere webshops.

Of jij een fietsrugzak nodig hebt, is natuurlijk geheel afhankelijk van je wensen, maar we hopen dat we je een beetje op gang hebben kunnen helpen in je keuze.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>