Evans start niet in eigen land

Tourwinnaar Cadel Evans start niet in de Tour Down Under. De Australiër slaat de ronde in eigen land over en komt pas begin februari voor het eerst in actie tijdens de Mallorca Challenge.

Cadel Evans

Evans heeft wel aangegeven nog minstens twee keer de Tour de France te rijden, zo is te lezen in De Standaard. “Zolang ik in de Tour kan meestrijden voor de overwinning, blijf ik doorgaan,” aldus de 34-jarige Evans.

Allessandro Ballan is kopman van de BMC-formatie in de Tour Down Under, die van 15 tot en met 22 januari verreden wordt. Naast de Italiaanse ex-wereldkampioen staan Greg van Avermaet, winnaar van de laatste editie van Parijs-Tours, Marcus Burghardt, Martin Kohler, Adam Blythe, Manuel Quinziato en Tim Roe aan de start namens BMC.

Ook Philippe Gilbert slaat Down Under over. De Waalse klasbak maakte de overstap van Omega Pharma-Lotto naar BMC. Hij begint zijn seizoen waarschijnlijk begin februari in de Ronde van Qatar.

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>