Giro: Heeft Italië een nieuw goudhaantje?

Wie als 21-jarige stagiair de Coppa Sabatini op zijn naam schrijft, heeft veel in zijn mars. Maar dat Enrico Battaglin (Bardiani Valvole-CSF Inox) twee jaar later een Giro-etappe kon winnen, hielden weinig mensen voor mogelijk. In de kletsnatte straten van Serra San Bruno deed hij het toch.

In het zicht van de haven
En dat was nog niet zo gemakkelijk. Op een kilometer van de streep reed de ex-dopingzondaar Danilo Di Luca (Vini Fantini) nog solo op kop. Al zat het peloton de Italiaan als een stel roofdieren achter hem aan, klaar om hem te grijpen. Hoewel de ervaren Di Luca alles gaf, kon hij op 400 meter van de meet de ritzege vergeten. Vervolgens was het ieder voor zich. Van een georganiseerd treintje was in de stromende regen geen sprake.

Who is he?
In alle chaos schoot iemand in het groen als een duveltje uit het doosje naar voren. Tamelijk gemakkelijk weet de man in het shirt van wildcardploeg Bardiani Valvole-CSF Inox iedereen achter zich te houden. Maar wie is het? Renaat Schotte, commentator bij de zuiderburen van Sporza geef na enkele seconden stilte het verlossende woord. De winnaar luidt naar de naam Enrico Battaglin. Een naam om na deze fraaie ritzege te onthouden! Want op 23-jarige leeftijd zo’n sprint in een grote ronde winnnen, getuigt toch van de nodige klasse.

Giro d’Italia 2013 – Uitslag etappe 4:
1. Enrico Battaglin (Ita/Bardiani Valvole-CSF Inox)
2. Fabio Felline (Ita/Androni Giocattoli-Venezuela z.t.
3. Giovanni Visconti (Ita/Team Movistar) z.t.
4. Rigoberto Uran (Col/Sky Procycling) z.t.
5. Arnold Jeannesson (Fra/FDJ) z.t.
17. Steven Kruijswijk (Ned/Blanco Pro Cycling Team) z.t.

Algemeen klassement na etappe 4:
1. Luca Paolini (Ita/Katusha)
2. Rigoberto Uran (Col/Sky Procycling) +17”
3. Benat Inxausti (Spa/Team Movistar) +26”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>