‘Positief’ Giro-nieuws: Fransman loopt tegen de dopinglamp

Sylvian Georges (AG2R-La Mondiale) ging vanochtend niet van start in de elfde etappe in Giro en nu is ook de reden duidelijk. Na afloop van de zevende rit testte de Fransman positief op het verboden middel Heptaminol, schrijft de UCI in een officieel communiqué.

Heptaminol
Het middel Heptaminol behoort tot de groep stimulantia en helpt om de bloeddruk te verlagen. In de Tour van 2008 werd de Kazach Dimitri Fofonov ook betrapt op Heptaminol en kreeg uiteindelijk een schorsing van drie maanden aan zijn broek. Een lichte straf. Maar zover is het voor Georges nog niet. Hij heeft nog recht op een B-staal. Als ook deze positief blijft, zien we de Fransman voorlopig echter niet meer in het peloton.

Georges
De profcarrière van Georges begon in 2008 opmerkelijk genoeg in Cyprus bij het nietige A-style Somn. Na drie jaar keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij ging koersen bij het Pro Continentale BigMat-Auber 93. Daar viel hij op door de eindzege in de Rhône-Alpes Isère Tour en de GP Plumelec. Na een jaar kon hij dan ook al overstappen naar AG2R-La Mondiale. In dat shirt behaalde hij ook zijn mooiste zege. In de Ronde van Californië schreef hij de zesde etappe, een lastige bergrit, op zijn naam. Dat was ook de laatste overwinning overwinning van de 29-jarige coureur.

In de Giro speelde hij met een 81e plaats geen rol van betekenis.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>