Is de Tour van 2009 dopingvrij?

Vanmorgen sloeg ik de krant open en daar stond in te lezen dat het toch maar mooi was dat deze Tour geen dopingzondaars heeft opgeleverd. Dit lijkt mij een conclusie die iets te voorbarig is. ASO, de organisator van de grootste koers ter wereld, was er alles aan gelegen om na een aantal besmette edities een perfecte Tour te organiseren. Eerder in de Ronde las ik ergens dat ASO en UCI de afspraak hadden dat eventuele dopinggevallen pas na de Tour bekendgemaakt zouden worden. Als deze afspraak er echt is, dan vind ik dat competitievervalsing. Als iemand gebruikt en hij wordt gepakt in de wedstrijd, gelijk schorsen en verwijderen uit de wedstrijd. Niets teleurstellender dan maanden later te horen krijgen dat je eigenlijk een wedstrijd gewonnen hebt

Lees ook:Top 10 tips om bordjessprints te winnen
Lees ook:Een rugzak voor tijdens het wielrennen: wel of niet doen?
Lees ook:Tour de France 2016: Tourpoule tips
Lees ook:Powerbanks, de oplossing voor onderweg
Lees ook:Favorieten WK wielrennen 2016 in Qatar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>