Is de Tour van 2009 dopingvrij?

Vanmorgen sloeg ik de krant open en daar stond in te lezen dat het toch maar mooi was dat deze Tour geen dopingzondaars heeft opgeleverd. Dit lijkt mij een conclusie die iets te voorbarig is. ASO, de organisator van de grootste koers ter wereld, was er alles aan gelegen om na een aantal besmette edities een perfecte Tour te organiseren. Eerder in de Ronde las ik ergens dat ASO en UCI de afspraak hadden dat eventuele dopinggevallen pas na de Tour bekendgemaakt zouden worden. Als deze afspraak er echt is, dan vind ik dat competitievervalsing. Als iemand gebruikt en hij wordt gepakt in de wedstrijd, gelijk schorsen en verwijderen uit de wedstrijd. Niets teleurstellender dan maanden later te horen krijgen dat je eigenlijk een wedstrijd gewonnen hebt

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Powerbanks, de oplossing voor onderweg
Lees ook:Nooit meer lang zoeken, altijd de beste prijs!
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Gran Fondo Dead Sea: Koersen in een land met een imagoprobleem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>