Is de Tour van 2009 dopingvrij? // Tour de France

Vanmorgen sloeg ik de krant open en daar stond in te lezen dat het toch maar mooi was dat deze Tour geen dopingzondaars heeft opgeleverd. Dit lijkt mij een conclusie die iets te voorbarig is. ASO, de organisator van de grootste koers ter wereld, was er alles aan gelegen om na een aantal besmette edities een perfecte Tour te organiseren. Eerder in de Ronde las ik ergens dat ASO en UCI de afspraak hadden dat eventuele dopinggevallen pas na de Tour bekendgemaakt zouden worden. Als deze afspraak er echt is, dan vind ik dat competitievervalsing. Als iemand gebruikt en hij wordt gepakt in de wedstrijd, gelijk schorsen en verwijderen uit de wedstrijd. Niets teleurstellender dan maanden later te horen krijgen dat je eigenlijk een wedstrijd gewonnen hebt

Lees ook:Vuelta wil ook vrouwenkoers
Lees ook:Column Wouter Hendriksen: Ergernissen top 10
Lees ook:Bizar. Bus staat vast onder de finish (filmpje)
Lees ook:Tour 2013: livestream etappe 7
Lees ook:WK Veldrijden: fietsen gecontroleerd op motortjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>