Tour: De negen van het Blanco Pro Cycling Team // Bauke Mollema

Tour de FranceHet grote aftellen richting de Tour de France is begonnen. De teams maken nu dan ook één voor één hun selectie bekend. De negen namen van Team Blanco lees je hier.

Hofleverancier
Met zes Nederlanders is het Blanco Pro Cycling Team de hofleverancier voor de jubileumeditie. Binnen de ploeg is Bauke Mollema de absolute kopman. Met hem mikt de formatie op een plek in de top-tien van het algemeen klassement. Robert Gesink krijgt ditmaal een vrije rol en ook Laurens ten Dam is een belangrijke pion in het gebergte. Lars Boom is de vierde landgenoot, hij mag zijn kansen gaan in de heuvelritten. Wegkapitein Bram Tankink en de verrassende debutant Tom Leezer maken het zestal compleet.

Drie buitenlanders
De drie buitenlanders in het team zijn de Belgen Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en de Noor Lars Petter Nordhaug. Dat betekent dat sprinter Mark Renshaw buiten de boot valt. Het feit dat hij in gesprek is met Omega Pharma-Quick Step zal hier wellicht mee te maken hebben. Hetzelfde geldt voor Tom-Jelte Slagter, die zijn aflopende contract nog niet heeft verlengd. Zij dan dan ook de twee opvallendste afvallers in vergelijking met de voorselectie.

Blanco Pro Cycling Team voor de Tour de France 2013:
Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink (allen Nederland), Sep Vanmarcke, Maarten Wynants (beide België) en Lars Petter Nordhaug (Noorwegen).

Lees ook:Belkin kiest Mollema als kopman voor Tour
Lees ook:Belkin kiest Gesink als kopman voor Polen
Lees ook:Belkin Pro Cycling met Mollema naar Zwitserland
Lees ook:Trek contracteert Mollema
Lees ook:Dumoulin eindigt achter Martin in tijdrit Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>