Etappezege Mosquera onvoldoende om Vuelta te winnen

In de Vuelta ontspon zich vandaag een enerverend duel tussen de eerste twee in het klassement. De zware bergetappe werd bijzonder aantrekkelijk in de laatste klim naar de Bola del Mundo.

De aanval van Ezequiel Mosquera was verwacht. De Spaanse klimmer had vooraf maar 50 seconden achterstand op klassementsaanvoerder Nibali. En met alleen de traditionele sprintetappe naar Madrid voor de boeg, was dit Mosquera’s laatste kans om de Vuelta te winnen.

Toen Mosquera aanviel, kon Nibali zijn wiel niet houden. Vooral op de meest steile stukken won Mosquera terrein. Nibali’s achterstand werd echter nooit groter dan een seconde of twintig. In de laatste – wat vlakkere – kilometer kon Nibali meer snelheid maken. Vlak voor de finish kwam hij bij Mosquera in het wiel. De Spanjaard kon nog wel de etappe winnen, maar zonder tegenslag gaat Nibali de Ronde van Spanje op zijn naam schrijven.

Lees ook: Mosquera mogelijk naar Vacansoleil

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>