Storm Bobbie is nog niet van plan te gaan liggen

Bobbie Traksel

Een overlevingstocht. Apocalyptisch. Beestachtig. Zomaar enkele termen die weergeven hoe zwaar Kuurne-Brussel-Kuurne was. Slechts 26 renners bereikten de finish in een een door storm en regen geteisterde wedstrijd. ‘s Ochtends bij de start stond al vast dat de winnaar van goede huize zou moeten komen om op te boksen tegen de harde rukwinden. Boonen, Flecha, Haussler of anders Hushovd. Buiten hen zou niemand sterk genoeg zijn. Niets bleek minder waar toen aan het eind van de middag Bobbie Traksel zichzelf op de borst klopte als winnaar van deze uitputtingsslag. De Vacansoleil-renner klopte in een sprint, die eigenlijk nooit een sprint was, had geen moeite zijn uitgeputte vluchtgenoten Rick Flens (Rabo) en Ian Stannard (Sky).

Een prachtige zege voor de 29-jarige Traksel, die na een stormachtig begin van zijn carrière lang de wind tegen had. Hij werd al op zijn 19e prof bij Rabobank, nadat hij in de jeugdcategorieën alles won wat los en vast zat. Eenmaal beroepsrenner zorgden te hoog gespannen verwachtingen en enkele blessures ervoor dat een grote doorbraak uitbleef. Bij Vacansoleil bloeide Traksel weer op en dankzij zijn enorme wilskracht is hij nu de revelatie van het openingsweekend. Voldoende kracht in de benen was niet voldoende om de koers te winnen, een sterke kop gaf de doorslag.

Op 15 december 1994 werd het gebied rond de Stille Oceaan getroffen door een tropische storm. De storm kreeg de naam Bobbie mee. Bobbie was de 25e en laatste storm van het lokale orkaanseizoen. Hij zwakte na een week af en ging liggen op 15 december. Toeval of niet? Een ding is zeker; storm Bobbie is de eerste wervelwind van het nieuwe seizoen en is nog niet van plan te gaan liggen!

Extra: geniet na van de laatste 6 km:

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Storm Bobbie is nog niet van plan te gaan liggen

  1. Pingback: Zwart-wit foto’s Kuurne en Eroica | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>