Dauphiné-dagboek van de Nederlanders: etappe 5

Aan de 65e editie van het Critérium du Dauphiné nemen tien Nederlanders deel. Reden genoeg om de prestaties van onze landgenoten nauwlettend in de gaten te houden. Lees hier het Dauphiné-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 5.

In de aanval
De aanloop naar de lastige slotklim, Valmorel (buitencategorie), nodigde uit tot aanvallen. Twee van onze landgenoten pakten de kans om zich te tonen in een lange vlucht. Eindelijk. Het waren Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM) en Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) die met dertien anderen op avontuur gingen. Op de klim naar Valmorel spatte de kopgroep uit elkaar. Slagter kon lang mee, maar de Amerikaan Matthew Busche (RadioShack-Leopard) beschikte over de beste benen. Hij capituleerde pas op 300 meter van de finish voor de ontketende Chris Froome (Sky Procycling). Maar het was goed om Nederlanders in de frontlinie te zien.

Aanhaken
Laurens ten Dam (Blanco Pro Cycling Team) startte deze rittenkoers met klassementsambities en daarom vormde deze bergrit een test voor de Blanco-kopman. De dertiger voldeed met een twaalfde plaats aan de verwachtingen. Tot 1,5 kilometer van de meet zat hij in de selecte groep favorieten. Hopelijk kan hij deze vorm vasthouden in de komende dagen. Dan kan hij zeker nog gaan stijgen in de ranglijst (nu 14e). Ploegmaat Stef Clement verdient ook nog een vermelding. Voor zijn doen reed de Brabander, geen klimmer pur sang, een geweldige beklimming. Hij finishte als 17e en staat nog altijd elfde in het algemeen klassement. Zeer knap.

Nederlanders in etappe 5:
12. Laurens ten Dam (Blanco Pro Cycling Team) +32”
17. Stef Clement (Blanco Pro Cycling Team) +1’23”
35. Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) +3’30”
55. Bram Tankink (Blanco Pro Cycling Team) +5’39”
59. Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM) +6’49”

De andere vier landgenoten (opgave Lieuwe Westra) vindt u terug in de volledige uitslag.

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>