Dauphiné-dagboek van de Nederlanders: etappe 7

Aan de 65e editie van het Critérium du Dauphiné nemen tien Nederlanders deel. Reden genoeg om de prestaties van onze landgenoten nauwlettend in de gaten te houden. Lees hier het Dauphiné-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 7.

Verrassing van de ronde
Dat Samuel Sanchez namens Euskaltel-Euskadi de etappe won, moet u voor kennisgeving aannemen. Het is Stef Clement (Blanco Pro Cycling Team) die ver boven zichzelf uit blijft stijgen. Tussen grote namen als Chris Froome (Sky Procycling) en Alejandro Valverde (Team Movistar) finishte hij als vijfde. En dat in een zware bergrit. Een wereldprestatie. Dankzij zijn goede Giro-benen staat hij nu zevende in het algemeen klassement. En dat met nog een dag te gaan. Geweldig. Nu hopen dat hij zijn top-tien klassering vast kan houden.

Ten Dam
Ploegmaat Laurens ten Dam moet morgen nog iets ondernemen om diezelfde top-tien binnen te dringen. Ook de Blanco-kopman hield zich vandaag sterk staande. Ten Dam eindigde als twaalfde op slechts een halve minuut van de groep der favorieten en schoof op naar plek dertien in de rangschikking. Benieuwd of hij nog enkele plaatsen goed kan maken in de slotrit met aankomst bergop.

Nederlanders in etappe 7:
5. Stef Clement (Blanco Pro Cycling Team) +16”
12. Laurens ten Dam (Blanco Pro Cycling Team) +53”
39. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) +5’49”
52. Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) +9’58”
55. Bram Tankink (Blanco Pro Cycling Team) +10’57”

De andere vier landgenoten (opgave Lieuwe Westra) vindt u terug in de volledige uitslag.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>