Dauphiné-dagboek van de Nederlanders: etappe 8

Aan de 65e editie van het Critérium du Dauphiné nemen tien Nederlanders deel. Reden genoeg om de prestaties van onze landgenoten nauwlettend in de gaten te houden. Lees hier het Dauphiné-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 8.

Net niet
Was het in Zwitserland direct feest dankzij de ritzege van Bauke Mollema, in de Dauphiné konden onze landgenoten helaas geen succes boeken. De ritzege die naar vroege vluchter Alessandro de Marchi (Cannondale) ging, hadden zij ging moment in zicht. Stef Clement (Blanco Pro Cycling Team) probeerde met al z’n krachten zijn top-tien klassering vast te houden, maar slaagde net niet in zijn missie. De geweldige prestatie van een dag eerder (vijfde) kon hij helaas niet herhalen. Hij werd 20e in de daguitslag, waardoor hij in de ranglijst zakte naar plaats elf. Toch kan hij terugkijken op een zeer knappe Dauphiné. De 29e plaats van ploegmaat Laurens ten Dam in deze slotrit mag toch wel enigszins teleurstellend worden genoemd.

Vacansoleil-DCM
De Nederlandse speerpunten van Vacansoleil-DCM hebben we deze Dauphiné helemaal niet gezien. Mannen als Johnny Hoogerland, Wout Poels en de afgestapte Lieuwe Westra hebben zeker nog wat werk voor de boeg met het oog op de Tour de France.

Nederlanders in etappe 8:
20. Stef Clement (Blanco Pro Cycling Team) +2’31”
29. Laurens ten Dam (Blanco Pro Cycling Team) +3’56”
66. Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM) +14’27”
67. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) z.t.
71. Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) +15’25”

De andere twee landgenoten (opgave Lieuwe Westra, Wesley Kreder en Tom-Jelte Slagter) vindt u terug in de volledige uitslag.

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>