Mark Renshaw naar Omega Pharma-Quick Step?

Mark Renshaw De kans is zeer aanwezig dat Mark Renshaw volgend seizoen voor Omega Pharma-Quick Step rijdt. De Australiër van Team Blanco is al in gesprek met de Belgische formatie en twee andere teams. ”Mijn manager heeft gesprekken lopen met de drie betrokken partijen, maar voorlopig is er nog geen beslissing genomen. Ofwel blijf ik sprinter, wat bij Blanco kan, ofwel word ik elders lead-outman,” aldus Renshaw tegenover De Telegraaf.

Chemie met Cavendish

Het team van manager Patrick Lefevre lijkt echter de beste papieren te hebben. Het is algemeen bekend dat topsprinter Mark Cavendish graag herenigd wil worden met zijn voormalige sprintaantrekker. Van 2009 tot en met 2011 reden ze bij elkaar in de ploeg en mede dankzij Renshaw behaalde Cavendish in die periode 52 overwinningen. Ook Renshaw ziet een hernieuwde samenwerking zitten. Renshaw: ”Cavendish is een goede vriend en we hebben een lange geschiedenis samen. Er was altijd een soort chemie tussen ons. Ik vertrouw hem en hij vertrouwt mij. Dat is zeer belangrijk in een sprint. Ik weet dat hij me heel graag bij OPQS wil.”

Tweede plan

Rabobank nam Renshaw eind 2011 over van het opgeheven HTC-Highroad. Bij de bankiersformatie mocht hij voor eigen kansen gaan rijden. Tot op heden kon hij slechts twee massasprints winnen. Bovendien trekt de ploegleiding van het Blanco Pro Cycling Team steeds nadrukkelijker de kaart van onze landgenoot Theo Bos. Een vertrek lijkt dan ook aanstaande.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>