Rick Zabel gaat succesvolle vader achterna

Rick ZabelIn navolging van vader Erik wordt nu ook zoon Rick Zabel wielerprof. De 19-jarige renner uit het Rabobank Development Team maakt de overstap naar het Amerikaanse BMC Racing Team. Dat maakt de World Tour-ploeg op hun website officieel bekend.

Talent
Zabel junior beschikte al op jonge leeftijd over het nodige talent. Rick viel vooral op door zijn sterke eindschot, wat hem in 2012 direct al een nationale titel bij de Duitse beloften opleverde. Het hoogtepunt in zijn nog prille carrière volgde echter pas in april 2013, toen hij de Ronde van Vlaanderen U23 op zijn naam schreef. Bij het BMC Racing Team, de ploeg van o.a. wereldkampioen Philippe Gilbert, krijgt hij de kans op zich te ontwikkelen tussen de ´grote´ jongens.

Vader
Het is echter niet makkelijk om in de voetsporen van een succesvolle wielervader te treden. Vraag dat maar aan Axel Merckx. Ook Rick Zabel zal te maken krijgen met vergelijkingen tussen hem en zijn vader Erik. Pa Zabel behoorde tot de beste sprinters aller tijden en won meer dan tweehonderd koersen. Zo schreef hij viermaal Milaan-San Remo en twaalf Tour-etappes op zijn naam. Ook nam hij zesmaal de groene trui (van 1996 t/m 2001) mee naar huis. Een record. Eens zien waartoe zijn zoon allemaal in staat is.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>