Santambrogio (Vini Fantini) speelde vals in de Giro

Met Mauro Santambrogio is er weer een Italiaanse valsspeler betrapt op het gebruik van EPO. Na ploegmaat Danilo di Luca is het al de tweede renner van Vini Fantini die positief testte in de Giro. Collega’s en journalisten zijn niet mals voor Santambrogio. Lees hier hun reacties!

Luxeknecht
Het nieuws komt niet als een grote verrassing. De prestaties van de 28-jarige Italiaan waren al erg opvallend. Tot zijn vertrek naar Vini Fantini was Santambrogio niet meer dan een luxeknecht bij Lampre en BMC geweest. Een aardige klimmer, maar geen hoogvlieger.

Transformatie
Dit seizoen klom hij plotseling met wereldtoppers omhoog in de Tirreno-Adriatico (7e) en werd hij tweede in de Giro del Trentino. Ook in de Ronde van Italië kwam hij verrassend sterk voor de dag. In het algemeen klassement eindigde hij als negende, terwijl hij hiervoor nooit verder kwam dan een 58e plaats in de Vuelta van 2012. Bovendien won hij enkele weken terug ook nog een de veertiende etappe. Nu weten we waarom hij zo hard de bergen omhoog kon flitsen.

Reacties uit het peloton
Op Twitter regent het reacties op de positieve test van Santambrogio. Een greep uit die tweets.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>