Coquard zegeviert opnieuw! (+uitslagen)

Bryan Coquard heeft de vierde etappe gewonnen in de Ster van Bessèges. De derde etappe schreef de Fransman ook al op zijn naam.  De sprinter rijdend in de groene kleuren van Europcar liet elke concurrent, op de laatste strook van de Mur de Laudun, achter zich. John Degenkolb greep wederom naast de overwinning en moest genoegen nemen met een tweede plek. Tony Gallopin tekende voor de derde plek. De Belg Sander Helven behield de leiderstrui.

De zes vluchters van de dag waren zeker niet kansloos voor de overwinning. In de slotfase moest namelijk de Mur de Laudun drie keer beklommen worden. Na de tweede beklimming van de muur bleven drie renners van de oorspronkelijke kopgroep over: Sicard, Hutarovich en Koretzky. Ze behielden een minieme voorsprong tot de laatste klim. Onder leiding van Europcar wist het peloton toch de vluchters in te rekenen.

In de laatste kilometer werd er nog massaal gevallen maar klassementsleider Helven en sprinter Coquard bleven ongedeerd. Op de hellende aankomststrook bleek Coquard uiteindelijk de sterkte.

Morgen is de laatste etappe van de Ster van Bessèges. Sander Helven begint als leider aan de 10,7 kilometer lange tijdrit.

Uitslag rit 4:

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>