Eindklassement Critérium du Dauphiné

Met zijn eindzege in het Critérium du Dauphiné heeft Chris Froome nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven voor de komende Tour de France. Niemand kon de Sky-kopman enig moment bedreigen in de Franse rittenkoers. Een voorbode voor de Tour?

Suprematie
Net als in 2012 kan de strijd om het gele trui best wel eens saai worden. Momenteel steken de mannen van Sky Procycling er met kop en schouders bovenuit. In de breedte is de ploeg ongelooflijk sterk. Dat toonden ze ook weer in de Dauphiné. Met Chris Froome hebben ze bovendien een kopman die volgende maand het karwei kan afmaken. Zoals hij ook afgelopen week deed. In de vijfde etappe veroverde hij de leiderstrui om die ook niet meer af te geven. Froome reed zo overtuigend dat zijn positie eigenlijk geen seconde in gevaar kwam. Het is veelzeggend dat de nummer twee, Richie Porte, zelfs bij hem in de ploeg rijdt. Krijgen we volgende maand een kopie van de Tour 2012?

Nederlanders:
Met twee top-vijf klasseringen voor de Blanco’s Slagter en Clement deden onze landgenoten het redelijk goed. Vooral Stef Clement kan terugkijken op een zeer knappe Dauphiné. Met als hoogtepunt zijn vijfde plaats in de koninginnerit, waar hij finishte tussen mannen als Froome en Alberto Contador. Een nieuwe wereld ging voor hem open. Voor de slotrit stond hij zevende, maar helaas viel hij in het eindklassement net buiten de top-tien. Ploegmaat Laurens ten Dam zou waarschijnlijk iets meer hadden verwacht van deze ronde. Hij zal dan ook niet helemaal tevreden zijn met een dertiende plek. Meer zat er echter niet in.

Eindklassement Critérium du Dauphiné 2013:
1. Chris Froome (Gbr/Sky Procycling) 29u 28′ 46”
2. Richie Porte (Aus/Sky Procycling +58”
3. Daniel Moreno (Spa/Katusha) +2’12”
4. Jakob Fuglsang (Den/Astana) +2’18”
5. Daniel Navarro (Spa/Cofidis) +2’20”
11. Stef Clement (Ned/Blanco Pro Cycling Team) +4’39”
13. Laurens ten Dam (Ned/Blanco Pro Cycling Team) +7’12”

Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>