Uitzendtijden WK wielrennen // WK Wielrennen

Doordat het WK in 2010 aan de andere kant van de wereld wordt verreden, zijn de meeste TV-uitzendingen op voor wielerliefhebbers ongebruikelijke tijden. Om niets te hoeven missen hier een overzicht van de programmering op de Nederlandstalige zenders.

Studio Sport brengt op woensdag 29 september op Nederland 1 verslag uit van de tijdrit van de vrouwen van 9.15 tot 9.55 uur. Om ook de tijdrit van de beloften te zien, kan vanaf 7.00 uur al op Sporza worden afgestemd. Bij Sporza volgt om 16.25 ook een samenvatting van een uur. Eurosport verzorgt uitzendingen om 13.45 uur (75 minuten) en van 17.00 tot 19.00 uur.

Ook op donderdag 30 september begint de uitzending van de tijdrit van de elite mannen op Sporza al om 7.00 uur. Bij Studio Sport  zijn vanaf 09.15 uur beelden te zien. Samenvattingen en herhalingen van deze race tegen de klok bij Eurosport om 15.00 uur en bij Sporza om 16.25.

Wie de wegwedstrijd bij de beloften wil zien, kan kiezen tussen Sporza (07.00 uur) en Eurosport (08.30 uur). Om 16.25 uur is op Sporza weer een samenvatting te bekijken.

Zaterdagochtend is juist de NOS er vroeg bij: vanaf 5.00 uur doen Mart Smeets en Maarten Ducrot verslag van de wegwedstrijd bij de vrouwen. Sporza haakt om 7.00 uur aan en Eurosport om 8.35 uur.  Om 16.40 (Sporza) en 23.15 uur (Eurosport )weer samenvattingen.

Voor de wegwedstrijd bij de mannen wordt zowel door Sporza als Studio Sport in de nacht van zaterdag op zondag live uitgezonden. Sporza begint om 0.40 uur; Studio Sport twintig minuten later. Rond 8.30 zullen Eurosport en Sporza nog een uitgebreide herhaling uitzenden. Ook om 14.15, 18.00 en 23.30 uur is er op Eurosport nog aandacht voor de WK-koers.

Lees ook:Voorbeschouwing Tour de France 2014 en alles wat u moet weten! (+livestreams)
Lees ook:Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014 en alles wat u moet weten!
Lees ook:Voigt gaat voor werelduurrecord
Lees ook:Armitstead wint wegwedstrijd Gemenebestspelen voor vrouwen
Lees ook:Volg hier live de helse kasseienrit in de Tour

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Uitzendtijden WK wielrennen

 1. Pingback: WK wielrennen: opblijven of de wekker zetten! | Wielrennen

 2. maarten

  En is ook uit te rekenen hoe laat de vermoedelijk finish in de nacht van zaterdag op zondag te zien is? Ergens rond 05.00?

    /   Reply  / 
  1. Stan van der Heijden Auteur

   Nee hoor, de finish wordt zondagochtend pas verwacht na acht uur. Ik ben nog op zoek naar een precies schema berekend met verschillende gemiddelde snelheden. Zodra ik dat gevonden heb, zal ik een link plaatsen.

     /   Reply  / 
   1. maarten

    Top! Dat is fijn, dan is het maar een beetje vroeg opstaan op zondag. Meestal zijn de eerste rondjes van een WK toch voor ‘de ontwikkelingslanden’ en is de finale pas in het laatste uur aan de gang.

      /   Reply  / 
 3. Pingback: Starttijden WK tijdrit bekend | Wielrennen

 4. maarten

  Ik zou toch maar om 6.00 uur gaan kijken. Ik verwacht dan een aanval van de ongeduldige Gilbert, samen met met enkele renners vanuit de Spaanse en Italiaanse ploeg.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>