Starttijden WK tijdrit bekend

In de vroege ochtenduren (Europese tijd) wordt morgen gestreden om het WK tijdrijden bij de mannen. Omdat de wedstrijd over twee ronden gaat (in totaal 45,8 kilometer), wordt gestart in vier groepen.

De eerste elf renners starten tussen 5.00 en 5.20 uur Nederlandse tijd. Jose Ivan Gutierrez (Spanje) en de Slowaak Martin Velits zijn de bekendste renners in deze groep. In de groep die start tussen 6.00 en 6.20 uur bevinden zich al wat meer sterke tijdrijders, vooral uit Oost Europa: Raivis Belohvosciks (Letland), Vladimir Gusev (Rusland), Andriy Grivko (Oekraïne) en Maciej Bodnar (Pol). Om 6.16 zal ook Nederlands kampioen Jos van Emden het startsein horen.

Tussen 7.00 en 7.20 uur zullen Tejay Van Garderen (USA), Peter Velits (Slowakije), Dominique Cornu (België), Luis Leon Sanchez (Spanje) en Michael Rogers (Australië) aan het vertrek verschijnen.

In de laatste groep rijden de meeste kanshebbers. De Duitser Bert Grabsch start om 8.00 uur, Koos Moerenhout twee minuten later. Daarna zullen achtereenvolgens David Zabriskie (USA), Svein Tuft (Canada), Janez Brajkovic (Slovenië), David Millar (Groot Brittannië), Gustav Larsson (Zweden) en Tony Martin (Duitsland)

Thuisfavoriet Ritchie Porte zal als voorlaatste het parcours opgaan. Titelverdediger Fabian Cancellara vertrekt om 8.18 uur als laatste. Een klein uur later zal duidelijk zijn of hij zijn regenboogtrui nog een jaar mag houden.

Lees ook: Uitzendtijden WK wielrennen

Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>