WK Tijdrijden 2013 op biljartvlak parcours

Zo loodzwaar als de omloop voor de wegrit is, zo makkelijk is het parcours voor de WK-tijdrit. De Fiesole, een klim van vier kilometer (5,2%) wordt op het WK elf keer beklommen, maar op het profiel voor de tijdrit is hij nergens te bekennen. Tony Martin (Dui) mag vast dromen van een hattrick.

Bult
Een kleine bult na vijf kilometer is het enige obstakel gedurende 56,8 kilometer. De top van dit nietszeggende klimmetje ligt op 132 meter hoogte. Na deze helling is het wegdek enkel nog maar vlak richting Florence. Een kolfje naar de hand voor de echte specialisten in de rit tegen de klok. Titelverdediger Tony Martin en viervoudig wereldkampioen Fabian Cancellara (Zwi) zijn daarmee automatisch de grote favorieten. De Britten Alex Dowsett en Bradley Wiggins alsmede de Amerikaan Taylor Phinney worden gevaarlijke outsiders. Of zorgt Bert Grabsch (Dui) op zijn megaversnelling voor een stunt?

Nederlanders
Voor Stef Clement, die twee knappe top-tien klasseringen noteerde in de Giro, lijkt dit parcours niet ideaal. Onze landgenoot zou meer voordeel hebben gehad bij een lastiger profiel, maar ook nu moet er nog een goed resultaat inzitten. Ook voor kandidaten als Lars Boom en Wilco Kelderman is dit ongunstig. Al zou dit Lieuwe Westra, de huidig Nederlands kampioen, juist meer moeten liggen. Eens zien welke twee namen Johan Lammerts aan gaat wijzen voor dit karwei.

Het profiel van de WK-tijdrit 2013:

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>