Boom levert gele trui in bij Voigt

Lars Boom is zijn gele leiderstrui in Parijs-Nice kwijtgeraakt aan Jens Voigt. De Nederlander miste in de lastige slotfase de slag toen zes renners er tussenuit glipten. Onder de leiders bevonden zich zowat alle gevaarlijke klassementsrenners. Het 20-jarige Slovaakse supertalent Peter Sagan (Liquigas) won de sprint van deze koplopers. Joaquim Rodriguez (Katusha) werd tweede en Nicolas Roche (AG2R) completeerde de top 3. De rit werd trouwens wegens de flinke sneeuwval ongeveer 50 km ingekort.

Jens Voigt, die tweede stond in het klassement, finishte als vierde en boekte genoeg tijdwinst om de leiderstrui van Boom over te nemen. Ook Contador en Tony Martin wisten de meute voor te blijven. De zes hadden een voorsprong van slechts een handvol seconden op het uitgedunde peloton, maar daar was Boom inmiddels al gelost. Nuchter als hij is had Boom al aangegeven dat het moeilijk zou worden de trui langer te behouden. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat Lars tot het uiterste gegaan is om zijn tegenstanders bij te benen. Het sprookje eindigt dus voorlopig voor Boom, maar ik heb het gevoel dat Boom de smaak te pakken heeft!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>