Machtsgreep El Pistolero op steile slotklim (+video)

Alberto Contador heeft op indrukwekkende wijze de macht gegrepen in Parijs-Nice. In de vierde rit, van Maurs naar Mende, kwam de Spanjaard van Astana na een krachtige demarrage solo aan op de slotklim ‘Montee Laurent Jalabert’. Door deze prachtige aanval nam hij de leiderstrui over van de Jens Voigt (Saxo Bank), die hem eerder afsnoepte van Lars Boom.

Aan de voet van de slotklim van eerste categorie, met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,7% was het peloton nog compleet. Na enkele schermutselingen besluit de tweevoudig Tourwinnaar dat het mooi is geweest. Op 1.5 km van de meet ontvouwt hij zijn vleugels en danst weg bij de concurrentie op de besneeuwde flanken van de col. Alejandro Valverde (tweede) en Samuel Sanchez (derde) eindigen op gepaste afstand.

Slotklim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>