Contador stelt eindzege veilig, bergkoning pakt slotrit

Alberto Contador heeft Parijs-Nice gewonnen. In laatste rit van de Koers naar de Zon kwam zijn leidende positie niet meer in gevaar. Een aanval van naaste belager Valverde op de slotklim werd snel in de kiem gesmoord door de Tourwinnaar. De slotetappe werd gewonnen door bergkoning Amael Moinard, die een sprint-a-deux won van zijn vluchtmakker Voeckler. Zoals wel vaker deze Parijs Nice moest Valverde genoegen nemen met een troostprijs en enkele bonificatieseconden. Het podium in Nice was volledig Spaans, met Contador op het hoogste schavot, gevolgd door Valverde en Luis Leon Sanchez.

Uitslag slotrit:
1. Amael Moinard (Cofidis) (ook winnaar bolletjestrui)
2. Thomas Voeckler (BBox)
3. Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne) op 3 sec
4. Nicolas Roche (AG2R)
5. Reine Taaramae (Cofidis)

Eindklassement Parijs Nice 2010
1.CONTADOR A.
2.VALVERDE A. 00′ 11″
3.SANCHEZ L. 00′ 25″
4.KREUZIGER R. 00′ 26″
5.SANCHEZ S. 00′ 30″
6.VOIGT J. 00′ 35″
7.RODRIGUEZ J. 00′ 37″
8.TAARAMAE R. 01′ 07″
9.PERAUD J. 01′ 16″
10. COPPEL J. 01′ 17″

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>