Tijdritwinst brengt Tony Martin aan kop in Parijs-Nice

De tijdrit in Parijs-Nice is gewonnen door Tony Martin. De Duitser van team HTC-Highroad neemt met deze overwinning de leiding in het klassement over van zijn landgenoot Andreas Klöden.

Flinke voorsprong
Tony Martin zette in de 27 kilometer lange tijdrit de concurrentie op een behoorlijke achterstand. Bradley Wiggins eindigde met twintig seconden achterstand als tweede in de tijdrit. Richie Porte werd derde op 29 seconden. Andreas Klöden verloor 46 seconden op Tony Martin.

Goede tijd Westra
De tijd die Lieuwe Westra neerzette, bleef lang staan als de snelste. Uiteindelijk bleek de tijd van de Fries genoeg voor de zesde plaats.
Ook Bauke Mollema reed een goede tijdrit. Hij werd dertiende, net voor Rabokopman Luis-Leon Sanchez. Thomas de Gendt was met de vijftiende tijd opnieuw de beste Belg.

Algemeen klassement
In het klassement gaat Tony Martin nu aan de leiding met Klöden op 36 en Wiggins op 39 seconden. Van Team Radioshack wordt de komende dagen nog wel een aanval op de Gele trui verwacht. Naast Klöden staan ook Levi Leipheimer en Janez Brajkovic nog in de top tien.
Beste Nederlander in Parijs-Nice is nu Bauke Mollema. Hij staat op de tiende plaats in het algemeen klassement. Maxime Montfort is op de veertiende plaats de hoogst geklasseerde Belg.

Hier nog de link naar het nieuwe algemeen klassement. Even klikken op ‘Stage Standing’ voor de volledige uitslag van de tijdrit.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>