Nieuw boek over JOOP ZOETEMELK

JOOP

Joop Zoetemelk is met zijn 320 overwinningen de meest succesvolle Nederlandse wielrenner aller tijden. Ook internationaal zijn er maar weinig renners die zijn palmares overtreffen. Toch hebben heel veel mensen een heel ander beeld van hem dan dat van een groot kampioen. Een uitdrukking als ‘de eeuwige tweede’wordt hem nog steeds nagedragen. Joop heeft dat zelden weersproken, want de man die zo veel won, was tegelijkertijd iemand die weinig zei.

Vijfentwintig jaar na zijn grandioze Touroverwinning en twintig jaar na zijn onverwachte wereldkampioenschap is Fred van Slogteren op zoek gegaan naar de wielrenner en de mens Joop Zoetemelk. Hiervoor interviewde hij niet alleen langdurig zijn hoofdpersoon, maar bovendien tientallen getuigen die een uitgesproken mening over hem hebben. Mensen als Peter Post, Eddy Merckx, Jan Janssen, Gerrie Knetemann, Bernard Hinault, Hein Verbruggen, Lucien Van Impe, Dries van Agt, Tim Krabbé en nog 37 anderen praten openhartig over Joop de winnaar, Joop de verliezer, Joop de wieltjeszuiger Joop de binnenvetter, Joop de slimmerik, Joop de gezapige buurman en Joop de dopingzondaar. Zelden zal een groot sportman van zo veel kanten zijn belicht.

Auteur: Fred van Slogteren
Prijs: € 24,95 incl. BTW
ISBN: 90-77072-81-0
Omvang: 232 pagina’s

 

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuw boek over JOOP ZOETEMELK

 1. Peter Tetteroo

  Ik ben een enorme fan van Joop. Hij staat model voor geen woorden maar daden. Veel meer dan alle schreeuwers die weinig daden aan veel woorden paren. Dat zijn er veel hoor. Leve Joop. Ik hoop hem nog eens in het echt te ontmoeten en dan een biertje of een goed glas wijn met hem te drinken zonder daar belangrijk over te doen. Het boek JOOP ga ik zeker kopen. Ik denk van de winter als ik weer zin krijg in lezen.

    /   Reply  / 
 2. Jack Crompvoets

  Hallo redactie,

  Ik heb 17-11-05 het boek “Joop”besteld.
  Hierbij heb ik gevraagd of dit voor 2-12-05
  geleverd zou kunnen worden.
  Is dit mogelijk? Graag een reactie.

  Groeten,
  Jack

    /   Reply  / 
 3. Fred van Slogteren

  Beste Jack,

  Uiteraard zeer vereerd met je bestelling. Je reactie direct doorgestuurd naar de verantwoordelijke personen.
  Veel leesplezier na Sint Nicolaas.

  Groet!

  Fred van Slogteren

    /   Reply  / 
 4. Blog Online

  Beste Jack,

  Het boek is onderweg. In ieder geval voor 2 december in je bezit en daarom ook al leesplezier voor en met Sinterklaas.

  De uitgever van deze blog: http://www.blogonline.blog.nl

    /   Reply  / 
 5. jacqueline Nieland

  Beste mensen,
  U zegt op deze website dat het boek “Joop” over Joop Zoetemelk dit jaar heruitgegeven gaat worden . Niets is minder waar. Het boek is niet te verkrijgen. Is in juni 2005 uitgegeven en was in november 2005 uitverkocht. volgens de winkel waar ik het ben gaan navragen, omdat ik niet via internet wil en kan bestellen. Jammer, want ik had het boek graag aangeschaft. Mocht de informatie die ik hierboven vermeld heb niet juist zijn dan wil ik graag de goede informatie van u ontvangen.

    /   Reply  / 
 6. Ubert

  volgens mij heb ik hem daar vorige week nog op voorraad zien staan.
  misschien dat er telefonisch iets te regelen is?

  succes ermee

  http://www.boekhandelpraamstra.nl/

    /   Reply  / 
 7. Martin van den Bosch

  Jacqueline, het boek is weer via blog.nl te bestellen !

  JOOP is in de tweede druk weer leverbaar en te bestellen via [email protected]

    /   Reply  / 
 8. Rudy Desmet

  Dag Joop,ik ben altijd een trouwe fan van jou geweest!Je had enorm veel inzet en wilskracht!Ik wou je iets vragen!Wil je alsjeblieft een foto met daarop je handtekening opsturen naar het volgende adres!Ik citeer:RUDY DESMET, MEELSTRAAT 50, 8792 DESSELGEM, Dank bij voorbaat,

    /   Reply  / 
 9. Matthijs Bijlsma

  Hallo Rudy,

  Dit is geen website of contactpunt met Joop zelf, dus wellicht moet je ergens anders zoeken om dit te bereiken.

  groet, Matthijs

    /   Reply  / 
 10. Pieter DeHaan

  Could someone provide a true bio of Joop Zoetemelk?
  There are many conflicts between the web sites I visited, i.e. his Dad was a Rabbi and sometimes a farmer?
  Thank you very much!
  Dir. U.S. Bicycling Hall of Fame

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>