Bjarne Riis laat Ivan Basso vallen

Bjarne Riis laat zijn pupil Ivan Basso vallen en ziet hem niet meer terugkeren in zijn CSC-ploeg. Opmerkelijke taal van de Deen, die een dag voor Straatsburg Basso nog door dik en dun steunde. Bovendien vraag ik me ook af waar deze uitspraken in deze fase van het onderzoek voor nodig zijn. Riis zal ongetwijfeld de voortgang van zijn ploeg willen beschermen en logischerwijs tegenover zijn sponsor kenbaar willen maken dat hij er niets mee te maken heeft. Toch zie ik dit weer een voorbeeld van iets roepen voordat de precieze feiten bekend zijn. Basso wordt genoemd in het Spaanse onderzoek naar Fuentes en er is tot op heden enkel wat vaag bewijs bekend gemaakt. Is hij al ergens in staat van beschuldiging gesteld ? Loyaliteit en collegialiteit in de wielrennerij is op het moment ver te zoeken omdat iedereen zijn eigen hachje probeert te redden. De wielersport is er bij gebaat dat er snel duidelijkheid komt in het onderzoek rond Fuentes en bekend wordt welke renners er nu wel en wie er geen klant bij hem was.

 

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Bjarne Riis laat Ivan Basso vallen

 1. Gradus

  Onderuit in de laatste meters. Wat een ramp!

    /   Reply  / 
 2. Peter T.

  Die Riis is ook wel een echte opportunistische hypocriet. Ik snap hem wel, maar laten we niet vergeten hoe hij zijn Tour de France won. Tot aan het strotje vol met dope. Algemeen bekend. Toen hij “clean” reed, reed hij meteen geen deukje meer in een pakje boter. Mooie meneer.

    /   Reply  / 
 3. cor veerman

  In deze reactie kan ik me wel vinden.

    /   Reply  / 
 4. Mart

  De wielersport is naar zn klote, voorgoed….

    /   Reply  / 
 5. cor veerman

  We wisten het al langer dat hij vals spel speelde ,maar het ergste vind ik nog dat hij nu,net als Zabel, met gebroken stem zijn relaas doet,zodat wij hem nog zielig ook moeten vinden.Deze man verdiend niet langer ploegleider te zijn ,want die komt natuurlijk nooit meer geloofwaardig over.Hij kan altijd nog wel verslaggever worden bij de NOS,in een Duobaan met Maarten Ducrot.

    /   Reply  / 
 6. Marc

  Als je nu nog gelooft dat er in het peleton wielrenners zonder doping rijden moet je wel heel dom zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>