ProTour-circus in Canada

Dit weekend staan twee nieuwe wedstrijden in de UCI ProTour op het programma. Vandaag wordt de GP van Québec georganiseerd, zondag de GP van Montreal. Vanwege het tijdsverschil wordt de finish van beide wedstrijden pas tegen elf uur ’s avonds verwacht.

Het is de eerste keer dat eendaagse ProTour-races worden verreden in Canada. De UCI doet daarmee een nieuwe stap in de mondialisering van de wielersport. Van oudsher worden alle belangrijke wedstrijden in Europa gereden; wedstrijden als deze (en ook de Tour Down Under) doen recht aan de veranderde samenstelling van het peloton.

De Canadese koersen hebben natuurlijk niet de bekendheid en uitstraling van de Europese klassiekers. Toch gaat er een interessant deelnemersveld van start, misschien wel omdat beide wedstrijden zeer geschikt zijn als voorbereiding op het WK. Net zoals bij het WK gaan de Canadese koersen over stadscircuits. Het heuvelachtige parcours in beide wedstrijden lijkt selectief genoeg om een massasprint te ontlopen.

De Canadees Hesjedal zal gebrand zijn op een goede prestatie in eigen land. Daarnaast worden ook Boasson Hagen, Samuel Sanchez, Cunego, Ballan en Gesink tot de kanshebbers gerekend.

Lees ook: Sterke Gesink kan Voeckler niet van overwinning houden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ProTour-circus in Canada

  1. Pingback: Sterke Gesink kan Voeckler niet van overwinning houden | Wielrennen

  2. Pingback: Gesink zet GP Montreal naar zijn hand | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>