Parijs-Roubaix wordt stofhappen

Na de sneeuw en ijzige kou van de afgelopen weken mogen de renners morgen in Parijs-Roubaix zowaar van een lentezonnetje genieten. Maar zoals de wijsgeer JC al eens zei: elk voordeel hep se nadeel. Want nu wordt het stofhappen in de Hel van het Noorden.

Weergoden
De weergoden zijn het wielrennen dit jaar niet gunstig gezind. Milaan-San Remo moest worden ingekort wegens hevige sneeuwbuien, in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem werden de renners geteisterd door een ijzige kou.

Ronde van het Baskenland
Zelfs in Baskenland waren de condities deze week verre van optimaal. Slechts 73 van de 168 gestarte renners gaan vandaag van start in de afsluitende tijdrit in Beanais. De rest is de afgelopen dagen weggespoeld in de regen.

Lentezonnetje
De deelnemers aan de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix zullen morgen geen last hebben van regen, sneeuw of koude. Zij gaan door de Hel onder een gerieflijk lentezonnetje, waardoor het kwik oploopt naar een graad of tien.

Zijwind
De wind blaast uit oostelijke richting kracht 3 en komt dus overwegend van de zijkant. Misschien dat een of twee ploegen de ‘boel op de kant’ gaan zetten en het peloton in waaiers uiteenvalt.

Stof
Minder gerieflijk voor de renners is het stof dat morgen rijkelijk gaat opstuiven. Het heeft namelijk al weken nauwelijks geregend in Noord-Frankrijk. Benieuwd of er nog renners van start gaan met een mondkapje op.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>