Chris Froome pakt Koninginnenrit en leiderstrui Tour of Oman (+uitslagen & video)

De vijfde etappe in de Tour of Oman is gewonnen door Chris Froome. De Britse Tourwinnaar was in de koninginnenrit Tejay van Garderen en Rigoberto Uran te snel af. Op Green Mountain pakte Froome ook de leiderstrui. Robert Gesink eindigde als vijfde.

Vier renners, Thomas Sprengers, Preben Van Hecke, John Murphy en Marco Canola, gingen in de vijfde etappe in de aanval.

Aan de voet van de klim was het verschil tussen de vierkoppige kopgroep en het peloton gereduceerd tot één minuut. Team Sky leidde het peloton naar de top van Green Mountain en haalde de koplopers in. Chris Froome had aan één aanval genoeg om de concurrentie achter zich te laten. Niemand was in staat om de demarrage te beantwoorden en Froome ging moeiteloos op de overwinning af.

 

Uitslagen:

Video:

Komt later

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>