Greipel en Froome juichen in Oman (+uitslagen en video)

André Greipel heeft de slotetappe in de Tour of Oman gewonnen. De Duitser was explosiever dan Nacer Bouhanni en Sam Bennet in de massasprint. Chris Froome eindigde keurig in het peloton en werd winnaar van het eindklassement. Robert Gesink werd vijfde.

Veel renners wilden in de laatste etappe in het Midden-Oosten in de kopgroep zitten. Uiteindelijk lukte het vijf renners om weg te komen: de Belg Greg Van Avermaet (BMC), Nicholas Roche (Tinkoff-Saxo Bank), Francesco Gavazzi (Astana) en de Nederlanders Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) en Pim Ligthart (Lotto-Belisol). Orica-GreenEDGE hield het tempo hoog en halverwege de etappe waren de vijf vluchters ingerekend door het peloton.

Niki Terpstra probeerde daarna opnieuw uit het peloton te ontsnappen. Hij kreeg acht renners met zich mee. Het tempo in het peloton bleef hoog en er waren maar drie vluchters die het nut van de aanval inzagen. Het trio bestond uit Michael Hepburn (Orica-GreenEDGE), Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo Bank) en Alessandro Bazzana (United Healthcare). Hun voorsprong werd nooit groter dan anderhalve minuut maar toch bleef de driekoppige kopgroep weg tot aan de vod.

Ze kwamen echter net tekort om voor het dagsucces te gaan strijden. Met nog enkele honderden meters te rijden werd het trio bijgehaald door het peloton. In de massasprint was het de Duits kampioen die met de zege aan de haal ging.

Uitslag etappe:

Uitslag algemeen klassement:

Video:

Komt later.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Greipel en Froome juichen in Oman (+uitslagen en video)

  1. Chris

    Dit is de beste wielernieuws website van Nederland. Altijd actueel en objectief nieuws. Een lust voor iedere wielerliefhebber!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>