14-Jarige fietst voor Boonen naar Roubaix

In november daagde ze Tom Boonen uit: als hij volop voor zijn vijfde overwinning in Parijs-Roubaix ging, zou zij met de fiets naar de wielerbaan komen. Dat klinkt niet heel speciaal maar voor Georges ­Vermast (14) uit Oostduinkerke zou dat een zeer uitzonderlijke prestatie zijn.

Ze is geboren met een hersenverlamming en kon tot drie jaar geleden niet eens haar knieën plooien. Maar sinds ze Boonen ­leerde kennen via zijn ‘Move To Improve’-stichting, is ze keihard aan het trainen ­geslagen. “Twee keer per week op de ­spinningfiets en in het weekend 1,5 uur ­buiten op mijn driewieler. 15 kilometer zou ik al moeten halen, maar tegen april wil ik nóg verder kunnen fietsen,” aldus de veertienjarige Vermast tegen hlb.be.Tom Boonen is zeker één van de kanshebbers om te winnen in Parijs-Roubaix. De Belg bleek over een uitzonderlijke vorm te beschikken in de Tour of Qatar en de Tour of Oman. Zonder tegenslagen de aankomende weken kunt u Tom Boonen noteren als grote favoriet.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>