Kristoff de beste in loodzware, regenachtige Milaan-San Remo 2014 (+beeld)

Alexander Kristoff heeft Milaan-San Remo op zijn palmares bijgeschreven. De renner van Katusha kwam na een wedstrijd van 294 kilometer als eerste over de streep door de massasprint te winnen. Fabian Cancellara eindigde als tweede, voor Ben Swift.

Nicola Boem, Antonio Parrinello, Marc de Maar, Matteo Bono, Maarten Tjallingii, Nathan Haas, Jan Barta waren de vluchters van de dag. De groep kreeg een maximale voorsprong van meer dan tien minuten. In de regenachtige route langs de Ligurische kust lieten Tjallingii en Marc de Maar hun medevluchters één voor één achter.

De voorsprong van de twee nam achter snel af want Cannondale had het initiatief inmiddels overgenomen. Nibali vond het tempo echter nog niet hard genoeg en pakte uit met een demarrage. Al snel had de Italiaan de beide Nederlanders bijgehaald. In de afdaling van de Cipressa nam hij afstand van de laatst overgebleven vluchters van de dag.

Met een voorsprong van vijftien seconden begon de Siciliaan aan de laatste beklimming van de dag: de Poggio. Vlak voor deze klim reed topfavoriet John Degenkolb lek. Trek stuurde Rast vooruit. De Zwitser kreeg Enrico Battaglin met zich mee. Philippe Gilbert zorgde voor een volledige hergroepering met een demarrage. Vlak voor de top probeerde de voor Belkin Pro Cycling rijdende Lars Petter Nordhaug weg te rijden op het peloton. Deze demarrage had echter geen succes.

Een poging in de slotfase van Colbrelli (Bardiani – CSF) was niet succesvol en een aanval van Greg Van Avermaet kwam ook niet uit de verf. Mark Cavendish ging de sprint vroeg aan, maar Kristoff kwam langszij en won met overmacht.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>