Valpartijloze Scheldeprijs 2014 met overmacht prooi voor Marcel Kittel, Van Poppel derde (+beeld)

Marcel Kittel heeft met overmacht de Scheldeprijs 2014 gewonnen. Tyler Farrar eindigde als tweede. Danny van Poppel behaalde een knappe derde stek.

Vroeg in de eendagskoers wisten zevenrenners zich af te scheiden van het peloton: Luke Rowe (Sky), Jan Ghyselinck (Wanty-Groupe Gobert), Ivan Balykin (Rusvelo), Andrea Fedi (Neri Sottoli), Alessandro Bazzana (United Healthcare) en Dimitriy Groezdev (Astana). De maximale voorsprong van de zevenkoppige groep kwam nooit boven de vijf minuten uit.

De samenwerking in de kopgroep bleef tot in de laatste tien kilometer uitstekend en even leek het erop dat de kopgroep voor een stunt zou gaan zorgen. Luke Rowe maakte een einde aan de samenwerking en besloot zijn weg, zeven kilometer voor het eind en met een voorsprong van meer dan één minuut op het peloton, solo te vervolgen. Met nog vier kilometer te gaan kregen de vluchters Rowe toch weer te pakken. Het gevolg was dat de samenwerking niet meer soepel verliep.

De mannen van Omega Pharma-Quick Step haalden enkele kilometer voor het einde de kopgroep in. Vervolgens eindigde de Belgische semiklassieker traditioneel in een massasprint. Marcel Kittel won deze met speels gemak en boekte daarmee zijn derde zege op rij in de Scheldeprijs.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>