Oppermachtige Kittel kroont zich tot winnaar in Dublin in derde etappe Giro

De laatste etappe in Ierland in de Giro d’Italia 2014 is gewonnen door Marcel Kittel. De jarige Duitser won de massasprint in de straten van Dublin. Ben Swift en Elia Viviani maakten het podium compleet. Michael Matthews behield de leiderstrui en mag overmorgen wederom starten in het roze. Morgen volgt er een rustdag.

Op acht kilometer voor de finish was het gedaan voor de oorspronkelijke vluchtgroep. Maarten Tjallingii was opnieuw aanwezig en stelde daarmee zijn blauwe bergtrui veilig. Hij won beide bergsprints onderweg. De laatst overgeblevene van de kopgroep, Giogio Cecchinel, gaf zich zeven kilometer voor het einde over aan het peloton.

Vervolgens mochten de sprintkanonnen in de lastige finale gaan strijden om de dagzege. Team Cannondale nam als eerste team de leiding in de massaspurt. Op die manier probeerde het Italiaanse team topfavoriet Kittel in te sluiten en kopman Elia Viviani goed te brengen. Dit lukte uitstekend en Kittel zat ver van achteren in de laatste kilometer. Edvald Boasson Hagen was de eerste die de sprint aantrok. Ben Swift leek de sprint te gaan winnen maar Kittel kwam op het allerlaatste moment, op wonderbaarlijke wijze, alsnog langszij.

Uitslagen:

Video:

 

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>