Voorbeschouwing: favorieten sprintetappes en puntentrui Tour de France 2014

Voorbeschouwing Tour de France 2014
Door: Sjors Beukeboom
28-06-2014

Uw reclame hier? Neem snel contact op!
—————————————————————————————–

De groene trui
Foto: Tijmen Stam

Ook in deze editie van de Tour de France zal er weer gestreden worden om de dagzeges op het vlakke en om de groene puntentrui. Wie kunnen we vooraan verwachten tijdens de sprintetappes en wie zal het puntenklassement winnen?

De puntenverdeling:
Vlakke etappes: 45-35-30-26-22-20-18-16-14-12-10-8-6-4-2 punten voor de eerste vijftien.
Heuvelritten: 30-25-22-19-17-15-13-11-9-7-6-5-4-3-2 punten voor de eerste vijftien.
Bergetappes: 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punten voor de eerste vijftien.
Tijdritten: 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punten voor de eerste vijftien.
Tussensprints: 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punten voor de eerste vijftien.Blog.nl logo

Peter Sagan is de topfavoriet voor de groene trui in deze editie van de Tour de France. De Slowaak won in de vorige twee edities ook al het puntenklassement. Desondanks dat Sagan niet de snelste spurter is van het peloton, kan de 24-jarige renner uitstekend meekomen tijdens serieuze heuveletappes. Waar andere sprinters al gauw moeten lossen bij het eerste pukkeltje van de dag, kan de voor Cannondale Pro Cycling rijdende Sagan goed uit de voeten. Zoals u in onze voorbeschouwing op het parcours kan zien, heeft Sagan daarom de meeste kans op de hoogste klassering in het puntenklassement.

Marcel Kittel lijkt de titel rapste sprinter overgenomen te hebben van Mark Cavendish. Vorig jaar wist de Duitser vier etappes in de Tour op zijn naam te schrijven. De sprinter van Giant-Shimano is duidelijk een mindere klimmer dan Peter Sagan. Vorig jaar eindigde de rappe Duitser slechts als vierde in het puntenklassement.

Mark Cavendish zal met start in eigen land goed willen presteren. De Brit was in de afgelopen edities in de Tour de France op het vlakke oppermachtig. Vorig jaar was dan ook een bittere pil voor de spurter. Cav won slechts twee etappes in Frankrijk in 2013. Ook zal hij op de groene puntentrui jagen. De renner van Omega Pharma-Quick Step kan daarbij rekenen op de hulp van zijn sterke ploeggenoten.

Er is nog een Duitser die u kunt noteren als favoriet voor de sprintetappes en de groene trui. Zijn naam is André Greipel. Vorig jaar wist de topper van Lotto-Belisol één etappe te winnen. Ook hem kunt u op uw lijstje favorieten voor een dagzege plaatsen.

Tot slot zal Arnaud Démare in eigen land voor succes jagen. Of zij echt in het grote geweld mee kunnen is nog maar de vraag.

Overige sprinters waarmee u rekening moet houden en voorin kan verwachten op het vlakke zijn Alexander Kristoff, Elia Viviani, Sacha Modolo, Matthew Goss, Sacha Modolo en José Joaquín Rojas.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Peter Sagan

*** Mark Cavendish, Marcel Kittel

** André Greipel, Danny van Poppel, Arnaud Démare

* Matthew Goss, Sacha Modolo, Alexander Kristoff, John Degenkolb

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>