Voorbeschouwing: favorieten jongerenklassement Tour de France 2014

Voorbeschouwing Tour de France 2014
Door: Sjors Beukeboom
28-06-2014

Uw reclame hier? Neem snel contact op!
—————————————————————————————–

De witte trui
Foto: Tijmen Stam

De winnaar van de witte trui van vorig jaar, Nairo Quintana, staat dit jaar niet aan de start van de Tour de France. Welke jongere, dat wil zeggen jonger dan 25 jaar, gaat er dit jaar aan de haal met de spierwitte trui in de Tour de France 2014? Blog.nl logo

Thibaut Pinot is de Franse troef voor de jongerentrui. De 24-jarige Fransman presteerde uitstekend in de Tour van 2012. In de vorige editie reed Pinot geen deuk in een pakje boter. Hopelijk weet de thuisrijder om te gaan met de Franse druk.

De alleskunner Michal Kwiatkowski reed een uitstekend voorjaar. Zo won de Pool Strade Bianche, de Ronde van de Algarve en de proloog in de Ronde van Romandië. Dit jaar rijdt Kwiatkowski als kopman van zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step. Hij doelt op een top 10 plek en met zijn kwaliteiten is deze doelstelling zeker niet te hoog gegrepen.

Romain Bardet is de tweede Fransman waarmee u rekening moet houden met oog op het jongerenklassement. Ook Bardet is een goede klimmer. 

Nederland heeft een kans om de witte trui met de Groninger Tom-Jelte Slagter. De voor Garmin-Sharp rijdende Nederlander is een uitstekende klimmer die super presteerde in Parijs-Nice. Eerst leek Slagter in de Giro te rijden maar Garmin besloot anders na zijn prestaties in het voorjaar. Nu mag Slagter van de ploegleider gaan presteren in de Tour de France. Ook Rohan Dennis, ploeggenoot van Slagter, is een man om in de gaten te houden deze Tour de France. Het Australische talent presteerde uitstekend in de Ronde van Californië dit seizoen.

Een andere Nederlander die goed zou kunnen gaan eindigen in het jongerenklassement in de kersvers Nederlands kampioen tijdrijden Tom Dumoulin. Het feit dat er maar één tijdrit is opgenomen in het parcours komt niet ten goede aan de klassementsambities van de Limburger maar  de renner van Giant-Shimano zou zomaar voor een stunt kunnen zorgen in het jongerenklassement.

Overige kanshebbers op het witte tricot zijn: Rafal Majka, Ion Izagirre, Rudy Mollard, Peter Sagan en Sebastian Reichenbach

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Thibaut Pinot

*** Michal Kwiatkowski, Romain Bardet

** Tom-Jelte Slagter, Rohan Dennis, Tom Dumoulin

* Ion Izagirre, Rafal Majka, Rudy Mollard, Peter Sagan

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>