Voorbeschouwing: Nederlandse deelnemers en deelnemende teams Tour de France 2014

Voorbeschouwing Tour de France 2014
Door: Sjors Beukeboom
28-06-2014

Uw reclame hier? Neem snel contact op!
—————————————————————————————–

Nederlandse vlagOok dit jaar doen er weer Nederlanders mee aan de Tour de France. Wielrennen.blog.nl neemt voor u onze deelnemende landgenoten door.

Bauke Mollema is de voornaamste favoriet als het gaat om het algemeen klassement. De Groninger presteerde uitstekend vorig jaar en zijn goede vorm was goed voor een zesde plek in het algemeen klassement. Mollema hoopt in deze editie deze klassering op zijn minst te evenaren. Van wie de Belkin-renner concurrentie kan verwachten, kunt u lezen in onze voorbeschouwing op de klassementsrenners.

Laurens ten Dam assisteerde zijn ploegmaat vorig jaar in de Tour op formidabele wijze. Dit resulteerde in een mooie zesde stek voor ‘Bau’ terwijl ‘Lau’ zelf op plek dertien in het algemeen klassement eindigde. Ook dit jaar zal de Groninger Mollema assisteren in de bergetappes. Belkin Pro Cycling rekent minimaal op een evenaring van de prestaties van vorig jaar.Blog.nl logo

Belkin Pro Cycling, de grootste Nederlandse ploeg, heeft zijn negenkoppige selectie verder gevuld met de volgende landgenoten: Lars Boom, Stef Clement, Jos van Emden, Steven Kruijswijk, Tom Leezer en Bram Tankink.

De tweede Nederlandse ploeg die aan de start zal staan in Giant-Shimano. Ook dit team brengt Nederlanders aan de start die zullen rijden in de zwart-witte teamkleuren. Giant-Shimano aast, net als vorig jaar, op etappezeges tijdens de vlakke etappes. Met John Degenkolb en Marcel Kittel hebben zij daarmee twee uitstekende kandidaten op dagsucces. Ook zijn deze twee toppers favoriet voor de groene puntentrui. Zij zullen ondersteuning krijgen van onze volgende landgenoten: Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Veelers, Albert Timmer en Tom Dumoulin. De laatstgenoemde is zelf een favoriet voor de tijdrit in de 20ste etappe.

Een andere Groninger die in actie komt in de Tour is Tom-Jelte Slagter. De Groninger beleefde een uitstekend voorjaar wat resulteerde in een startplaats in de negenkoppige selectie van Garmin-Sharp. De man uit Slochteren zal mogen strijden om de witte jongerentrui. Van wie Slagter concurrentie kan verwachten voor deze witte trui, kunt u lezen in onze voorbeschouwing op het jongerenklassement. Garmin-Sharp start ook met de kersverse Nederlands kampioen wielrennen: Sebastian Langeveld. U zult hem makkelijk herkennen in het peloton aan zijn rood-wit-blauwe trui.

Voor Astana zal Lieuwe Westra te zien zijn in de grootste rittenkoers van het seizoen. De Fries is aangetrokken door de Kazachstanse ploeg om kopman Vicenzo Nibali te loodsen naar de eindoverwinning. Het is de vraag of de voormalig stratenmaker voor een etappe mag strijden van zijn ploegleider.

Niki Terpstra zal te zien zijn in de Tour in de kleuren van Omega Pharma-Quick Step. De winnaar van Parijs-Roubaix zou wel eens de vijfde etappe tijdens deze editie rood omcirkeld kunnen hebben. In de vijfde etappe moeten namelijk meerdere kasseienstroken worden overwonnen. Meer informatie over deze etappe kunt u uiteraard vinden in onze uitgebreide voorbeschouwing op het parcours.

Danny van Poppel zal starten in de Tour voor zijn werkgever Trek Factory Racing.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Voorbeschouwing: Nederlandse deelnemers en deelnemende teams Tour de France 2014

 1. Wim. Egberts

  En Sebastiaan Langeveld? ook in de Garmin-ploeg

    /   Reply  / 
  1. Sjors Beukeboom Auteur

   Helemaal correct! Gisteren is bekend geworden dat Langeveld zal starten. Dit bericht is inmiddels geüpdatet.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>