Openingsetappe Tour de France 2014 prooi voor Kittel (+beeld)

De eerste etappe in de 101ste editie van de Tour de France is gewonnen door Marcel Kittel. Zoals verwacht eindigde de etappe in de straten van Harrogate in een massasprint. Daarin bleek de sterke sprinter van Giant-Shimano de sterkste. De Duitser liet Peter Sagan en Ramunas Navardauskas achter zich. Met zijn overwinning pakte Kittel ook de gele leiderstrui.

De eerste etappe werd symbolisch geopend door prinses Kate. Na drie kilometer sloegen de eerste vluchters van de Tour een gaatje. De drie vluchters bleken direct succesvol en kregen alle ruimte van het peloton. Nicolas Edet, Jens Voigt en Benoit Jarrier mochten gaan strijden om de eerste punten in het bergklassement. De laatstgenoemde wist zijn medevluchters te verslaan in de sprint op het eerste colletje van de dag. Jens Voigt wist vervolgens in de eerste tussensprint weg te rijden van zijn medevluchters. Zo verzekerde de 41-jarige Duitser zich van de overige bergpunten en automatisch de bolletjestrui. Op 59 kilometer werd de renner van Trek weer ingelopen door het peloton.

Vervolgens deed het peloton het rustig aan. Op 11 kilometer van de meet zorgden de verschillende treintjes voor een tempoversnelling in het peloton. Met nog vier kilometer te rijden, nam de ploeg van kopman Cavendish, Omega Pharma-Quick Step, de leiding in het peloton. In een zeer lastige lastige finale wist Fabian Cancellara weg te springen uit het peloton. Giant-Shimano zorgde ervoor dat de Zwitser werd teruggepakt. Marcel Kittel wist het ploegenwerk uitstekend af te maken terwijl achter hem Mark Cavendish voor een valpartij zorgde. De kamikaze actie van de Brit zorgde ervoor dat de Brit zeer waarschijnlijk zal opgeven.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>