Lars Boom wint helse kasseienrit vol valpartijen Tour de France 2014 (+beeld)

Belkin-renner Lars Boom heeft de vijfde etappe in de Tour de France op zijn naam kunnen schrijven. De Nederlander wist in de helse kasseienrit tussen Ieper en Arenberg na 156 kilometer als eerste over de meet te komen. Geletrui-drager Vicenzo Nibali eindigde als derde en was daarmee de grote winnaar met oog op het algemeen klassement. Jakob Fuglsang, knecht van de Italiaanse klassementsrenner, nam genoegen met plek twee. Chris Froome kwam tweemaal ten val en moest gedwongen opgeven. 

Het regende deze etappe op twee manieren. Ten eerste waren de weersomstandigheden verschrikkelijk: het water kwam met bakken uit de lucht. Dit zorgde ervoor dat renners massaal het asfalt kusten: het regende valpartijen. Vicenzo Nibali en Michal Kwiatkowski waren de renners die zich uitstekend voorin wisten te handhaven. Bauke Mollema, Alberto Contador en Alejandro Valverde konden minder goed met de omstandigheden omgaan. Zij verloren enkele kostbare minuten.

Twee kasseienstroken werden voorafgaand aan de etappe geschrapt. Dit gebeurde vanwege de te gevaarlijke omstandigheden. Zo waren delen van sector vijf en sector zeven niet meer te zien door enorme plassen water.

De vluchtgroep van de dag werd al na dertig kilometer bijgehaald. Wat volgde was een grote uitputtingsslag met bosjes renners die het hoge tempo (47,0 kilometer per uur gemiddeld) niet konden volgen. Uiteindelijk wisten Nibali, Fuglsang, Westra (Astana) en Lars Boom (Belkin) de kop van de wedstrijd te pakken. Vanwege het overtal Astana-renners hoefde Lars Boom niet mee te werken. Op de laatste kasseienstrook hield de Nederlander de kopgroep voor gezien en soleerde naar de etappeoverwinning.

Uitslagen:

Beeld:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>