Voorbeschouwing etappe 7 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom
—————————

Na één kasseienrit en zes vrijwel vlakke etappes staat in de zevende etappe een heuvelachtige finale op het programma. Of alle sprinters de twee collen gaan overleven kunt u verderop lezen want wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken! 

7/ vrijdag 11 juli 2014 – Épernay > Nancy – 233 km

Etappe zeven kent een lange voorbereiding op een spannende finale. De renners vertrekken vanuit Épernay om bijna 235 kilometer later te finishen in Nancy. De etappe is tot aan 20 kilometer voor het einde vrijwel vlak. Op ongeveer 17 kilometer van de meet ligt de eerste col van de dag te wachten. De côte de Maron is slechts 3.2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Daarna volgt de Côte de Bouflers op vijf kilometer van de streep. Deze is 1.3 kilometer lang, 7.9% gemiddeld. Sprinters die goed over heuveltjes kunnen komen lijken kanshebber voor de overwinning vandaag. Ook klassementsrenners moeten vandaag goed opletten want de kans op tijdsverschillen is wel degelijk aanwezig.

De beklimmingen van de dag
Côte de Maron – cat. 4 – 3,2 km gemiddeld 5% – 17 km voor de finish
Côte de Boufflers – cat. 4 – 1,3 km gemiddeld 7,9% – 5,5 km voor de finish

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Peter Sagan

*** John Degenkolb, Michal Kwiatkowski

** Bryan Coquard, José Joaquím Rojas, Alexander Kristoff

* Marcel Kittel, Arnaud Démare, Romain Feillu, Tom-Jelte Slagter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>