Voorbeschouwing etappe 10 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom
—————————

Spektakel verwacht in de tiende etappe van de Tour de France! Fantastisch veel colletjes die de renners voor de kiezen krijgen vandaag, met als kers op de taart een finish bergop. Als deze etappe geen goede reden is om eerder van uw werk te vertrekken, weet wielrennen.blog.nl het ook niet meer! Alle Fransen hebben in ieder geval een vrije dag. Het is namelijk Quatorze Julliet! 

Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken! 

10/ maandag 14 juli 2014 – Mulhouse > La Planche des Belles Filles – 161 km

 

 

Een superdag voor de kijker thuis en voor de klimmers in koers. De tiende etappe tussen Mulhouse en La Planche des Belles Filles. Vandaag zullen we erachter komen wie de eerste week fietsen in Engeland en Frankrijk goed verteerd heeft en over de beste klimbenen beschikt. Één ding is vooraf zeker, we zullen veel Franse renners in de aanval zien vandaag. Naast een eventuele dagzege en veel publiciteit voor de sponsor zijn er vandaag veel bergpunten te verdienen. Wat is er nou mooier dan een Fransman in eigen land in de schijnwerpers te laten staan op Quatorza Juillet, de nationale feestdag? Daarnaast mogen de renners morgen van een rustdag genieten en met dat in het vooruitzicht mogen we een mooie strijd op alle zes klimmetjes van de dag verwachten. De finish ligt op de La Planche des Belles Filles. Vrij vertaald betekent dit de plaat van de schone dames. Wie wordt er op het podium gekust door tweede schone Franse podiummeisjes?

De beklimmingen van de dag
Col du Firstplan – cat. 2 – 8,3 km gemiddeld 5,4% – 131 km voor de finish
Petit Ballon – cat. 1 – 9,3 km gemiddeld  8,1% – 107 km voor de finish
Col du Platzerwasel – cat. 1 – 7,1 km gemiddeld 8,4% – 90 km voor de finish
Col d’Oderen – cat. 2 – 6,7 km gemiddeld  6,1% – 58 km voor de finish
Col des Croix – cat. 3 – 3,5 km gemiddeld 6,2% – 36 km voor de finish
Col des Chevrères – cat. 1 – 3,5 km gemiddeld 9,5% – 18 km voor de finish
La Planche des Belles Filles – cat. 1 – 5,9 km gemiddeld 8,5% – finish bovenop

 

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Alberto Contador

*** Thibaut Pinot, Vicenzo Nibali

** Thomas Voeckler, Richie Porte, Bauke Mollema

* Pierre Rolland,  Jean-Christophe Peraud, Tejay van Garderen, Alejandro Valverde

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>