Voorbeschouwing etappe 16 Tour de France 2014 en alles wat u moet weten!

Door: Sjors Beukeboom

—————————

Hopelijk hebben de renners een beetje kunnen herstellen op de rustdag in Carcassonne want vandaag moeten ze weer aan de bak. Voor de spanning in de Tour zou het leuk zijn als Vicenzo Nibali zijn daalkunsten verleerd heeft. Er ligt namelijk een col van de hoogste categorie op slechts 21,5 kilometer van de meet! Wielrennen.blog.nl blikt vooruit!

Alles over de Tour de France kunt u vinden in onze voorbeschouwing. Deze kunt u vinden door hier te klikken! 

16/ dinsdag 22 juli 2014 – Carcassonne > Bagnères-de-Luchon – 237 km

Na een welverdiende rustdag mogen de renners weer aan de bak. Er staat wederom een lange etappe op het programma die de renners van Carcassonne naar Bagnières-de-Luchon zal leiden. Ondanks dat de rit als een bergetappe beschouwd kan worden, finishen we niet bergop vandaag. In deze 237.5 kilometer lange rit staan er drie cols in het routeboek, eentje van de tweede categorie, eentje van de derde categorie en eentje van de buitencategorie. Vooral die laatste klim, de Port de Bales (11.7 kilometer gemiddeld 7,7%), is een pittige. De top ligt op 21,5 kilometer van de streep en vervolgens dalen de renners naar de finishplaats. Hopelijk nemen de klassementsrenners niet teveel risico, met als gevolg valpartijen, in de afdaling.  Desondanks is dit een uitgelezen kans is om enkele seconden goed te maken op je directe concurrenten. Als er een kopgroep bovenop de Port de Balès nog een voorsprong heeft op het peloton, hebben zij een grote kans om te mogen strijden om de dagzege.

De beklimmingen van de dag
Côte de Fanjeaux – cat. 4 – 2,4 km gemiddeld 4,9% – 212,5 km tot de finish
Côte de Pamiers – cat. 4 – 2,5 km gemiddeld 5,4% – 166 km tot de finish
Col de Portet d’Aspet – cat. 2 – 5,4 km gemiddeld 6,9% – 82,5 km tot de finish
Col des Ares – cat. 3 – 6,0 km gemiddeld 5,2% – 61 km tot de finish
Port de Balès – cat. HC – 11,7 km gemiddeld  7,7% – 21,5 km tot de finish

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Vicenzo Nibali

*** Michal Kwiatkowski, Bauke Mollema

** Joaquim Rodriquez, Leopold König, Rui Costa

* Tom-Jelte Slagter, Thomas Voeckler, Thibaut Pinot, Tejay van Garderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>