Slotetappe 101ste editie Tour prooi voor Kittel

De slotetappe in de Tour de France 2014 is gewonnen door Marcel Kittel. Zoals gebruikelijk eindigde de laatste etappe na een rustige start in een massasprint. Daarin bleef de Alexander Kristoff en Ramunas Navardauskas voor. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

In het eerste uur werd slechts 32,2 kilometer afgelegd. Daarna werd de koers iets levendiger. Sylvain Chavanel was de eerste die het spits afbeet met een demarrage. Al snel werd de thuisrijder gegrepen waarna Jens Voigt het peloton verliet. Met zijn 42 jaar besloot de Duitser in de laatste etappe van de laatste Tour de France voor een vluchtpoging te gaan. Chris Horner counterde waardoor ruim 84 jaar op kop reed.

Op 35 kilometer van de meet hadden we vier nieuwe koplopers: Porte, Serpa, Morkov en Fonseca.Richie Porte besloot met nog twee rondjes te gaan de vlucht solo voort te zetten.Op ruim zeven kilometer, onder leiding van Tom Dumoulin, werd Richie Porte weer ingerekend. met als gevolg dat een massasprint niet kon uitblijven.

In de straten van Parijs nam Giant-Shimano met nog drie kilometer tot de meet de leiding over in het peloton. Op de Champs-Elysées bleek uiteindelijk Kittel de snelste sprinter en rondde daarmee het ploegenwerk goed af. De ijzersterke Duitser boekte met zijn overwinning de vierde dagzege in deze Tour.

De geletrui van Vicenzo Nibali kwam op de slotdag niet meer in gevaar. Daardoor kan de Italiaan zich winnaar van de 101ste editie van de Tour de France noemen.

Uitslagen: